Wymiana uszczelniacza tylnego dyfra w GTX
Strona 1 z 1
Szykuję się do wymiany uszczelniacza wału napędowego w tylnym dyfrze w GTX BG. Niestety w mojej książce serwisowej brakuje akurat stron dotyczących tego elementu. W związku z tym mam pytanie, w jaki sposób reguluje się luz, po wymianie uszczelniacza? Czy dociąga się śrubę odpowiednim momentem, czy może należy też wymienić jakąś tuleję rozprężną i ją potem odpowiednio docisnąć? A może jest tam jakiś inny patent? Nie rozbierałem jeszcze tego i nie wiem jaka jest tam konstrukcja. Będę wdzięczny za podpowiedź, bo jeśli trzeba tę tulejkę wymienić, to chciałbym to wiedzieć zanim wszystko porozkręcam;) No i jeśli ktoś ma serwisówkę, to poproszę o podanie wartości momentu jakim dokręca się centralną nakrętkę.
- Od: 27 paź 2008, 22:29
- Auto: Mazda 323 GTX 4WD
Napisz do kolegi: "cukierek" albo "bratcukierka" może będą Ci mogli pomóc bo oni są obeznani w GTXach 

Dzięki Pawcio za podpowiedź. Niestety żaden z Cukierków nie pomógł, zatem ponawiam swoje pytanie na forum ogólnym – czy jest na forum ktoś, kto posiada serwisówkę do wersji 4WD, lub może ktoś już wymieniał ten uszczelniacz i może z własnego doświadczenia coś podpowiedzieć (chodzi mi głównie o moment dokręcania nakrętki centralnej)? Nie chce mi się wierzyć, że jest to taka tajemna wiedza, że wśród miłośników marki nie ma nikogo, kto tego nie wie... Pomóżcie, bo Madzia czeka na naprawę. Zbliża się zima i chętnie bym nią trochę pojeździł 
- Od: 27 paź 2008, 22:29
- Auto: Mazda 323 GTX 4WD
Kolego wieczorem jak znajde chwilke to zajrze jeszcze do "SN" i zobacze czy jest coś na ten temat, chyba że już szukałeś? Ogólnie to cokolwiek o GTX/GTR ciężko się dowiedzieć bo to bardzo rzadkie egzemplarze z czego pewnie sobie doskonale zdajesz sprawe
Edit: napisz może jeszcze do kolegi "krzynio". Ma GTRa, coś tam przy nim dłubał to może będzie wiedzieć
Edit: napisz może jeszcze do kolegi "krzynio". Ma GTRa, coś tam przy nim dłubał to może będzie wiedzieć

Strona 1 z 1