Zwracajcie uwagę na rurę wlewu paliwa i umiejscowiony obok niej oddzielacz oparów, jak również na cienkie rurki odpowietrzające zbiornik paliwa.Całe to ustrojstwo biegnie od zbiornika paliwa, wzdłuż rury wlewowej do wlewu pod klapką. Żeby to zobaczyć należy zdemontować tylne lewe koło, plastikowe nadkole(jak ktoś ma) i plastikową osłone rury wlewu znajdujące się właśnie w tylnej części lewego tylnego nadkola.Wszystkie te metalowe rury i rurki rdzewieja na potęgę, u mnie doszło do tego że podczas nalewania paliwa lało sie spod samochodu!!! Dziury były ogromne i w rurze wlewowej i we wszystkich rurkach odpowietrzających jak równiez w oddzielaczu oparów(ślepy odcinek rurki zakończony sklepieniem zakończony przy wlewie od wewnątrz).Śmierdziało paliwem wewnątrz i na zewnątrz samochodu!!!
Zdobyłem używki,odrdzewiłem, pomalowałem farbą antykorozyjną i po montażu spryskałem preparatem do konserwacji podwozia.
Zwracam na to uwagę bo czekajac na naprawę u mojego mechanika przygladnąłem sie takiej naprawianej z innego powodu 626 z 90 roku i miała dokładnie to samo!!!
LUP