tylne zaciski z 1,8 do 1,6 ,tarcze z tylu 1,6 16v
Strona 1 z 1
witam mam dosyc duzy problem z hamulcami – okazalo sie ze do wymiany sa przednie tarcze – tu nie ma problemu i tylne tarcze ,klocki i prawy zacisk(nie da sie go juz zrobic ).nowy kosztuje 350zl
problem ze zadne tarcze nie pasuja (230mm).sprawdzalem juz 3 komplety z intercarsu i nie pasuja. czekam na czwarty.a co do zacisku to pytanie czy bedzie pasowal od 1,8 bo tam tarcze sa 250 mm ale czy zacisk jest wyzszy czy inaczej montowany (inne zwrotnice) bo wychaczylem ladny za 90zl od 1,8 ale nie wiem czy podejdzie.w katalogu intercarsu niby sa takie same do 1,6 i 1,8
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
dokladnie.z przodu wentylowane,z tylu zwykle i normalnie w katalogu intercars wystepuja wersje z bebnami i z tarczami ale zadne na razie nie pasuja
czekam jutro na inne moze w koncu podejda.jeszcze gorzej z zaciskiem (tylko musze spytac mechaniora czy wzery sa tylko na tloczku bo widzialem nowe tloczki do 626 ge,mx6 i probe 30mm moze podejda)czy w samym zacisku tez mowil mi tylko ze poki byl zapieczony to szczelny ale jak go zreanimowal to dokladnie w miejscu pracy sa wzery i bedzie lecialo.nowy w IC okolo 350 zl uzywek brak -same bebny,chyba ze na 100% ktos wie czy od 1,8 podejda to mam za 100zl

no i po problemie.mazdaxx nie mam hebli z GT bo tam z tylu jest srednica 250mm a u mnie 230mm ale faktycznie to moze byc bogatsza wersja bo mam GLX z klima.w koncu podeszly tarcze BOSCH z tylu, FERODO z przodu(nawiasem mowiac w IC jest na nie promocja ok150-180zl za pare!)z zaciskiem okazalo sie ze w IC idzie kupic sam tloczek (ok 100zl)w sumie tarcze przod,tyl,klocki tyl,2x zestaw naprawczy do prowadnic,plyn ham,tloczek razem wyszlo ok 600zl i hample jak nowe

no wlasnie ja i moj mech. tez
a co najlepsze w katalogu IC takie sa tylko prawie zadne nie pasuja

prosze o zamkniecie tematu-problem rozwiazany.pasuja na tyl tarcze BOSCH a w IC kupilem sam cylinderek.
auto juz smiga
auto juz smiga

Strona 1 z 1