osłona pod silnikiem
Strona 1 z 1
Jak masz szczęście, może na szrocie znajdziesz. Zamienników żadnych nie ma, z oryginałami się nie orientuję, ale też wątpię. W mojej nie miałem od kupienia i nie wiem czy jest aż tak niezbędna.
Dobrze jest miec te oslonki. Raz wjechalem w kaluze bez oslonek, gdzies walnelo woda i 2 dni meczylem sie z nierowna praca silnika
Przed wymiana silnika mialem te oslonki i walilem w wszytkie kaluze na maxa a po wymianie omijam jak ognia bo oslonki leza gdzies w garazu
Nie chce przezywac kolejny raz choroby madzi ale tak samo nie chce mi sie teraz ich zakladac:D

- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
U mnie również został tylko taki kawałek plastiku
Np. jak podjade za blisko krawęznika, to czasami słychać jak tak "hrrrr" pojedzie po tej osłonie . Ale raczej nigdzie czegoś takiego nie znalazłem
Np. jak podjade za blisko krawęznika, to czasami słychać jak tak "hrrrr" pojedzie po tej osłonie . Ale raczej nigdzie czegoś takiego nie znalazłem
Mój Exclusive: viewtopic.php?f=314&t=121653&start=0
- Od: 3 maja 2010, 14:01
- Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM
krzak90 tu cie zaskocze, a zarazem zmartwie, niedalej jak przedwczoraj mylem caly silnik na poczatek przewodem ogrodowym a potem kartcherem (myjka cisnieniowa), mylem wszystko lacznie z cewko i po wszystkich kablach, po zakonczeniu tej operacji wsiadlem i pojechalem, wiec uwazam ze oslona i kaluza jest pikusiem z kompielo. najpierw sprawdz przewody wysokiego napiecia i reszte instalacji apotem przejmij sie oslono
- Od: 6 wrz 2010, 10:57
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v '91
Hundai Accent 1.3 '95
Watpie zeby woda z kaluzy polala sie az na kable wn ale mozliwe ze sa juz do bani. Reszta instalacji pod maska miala gruntowny przeglad przy wymianie silnika przez znajomego elektromechanika;)
I w takich przypadkach jak moj dobrze jest miec ta oslonke
I w takich przypadkach jak moj dobrze jest miec ta oslonke
- Od: 12 lip 2009, 20:59
- Auto: mazda 323 bg 1.8 16v SOHC
Strona 1 z 1