dziwne pulsowanie pedalu hamulca podczas hamowania z duzej predkosci
Niezwazajcie na sposub mojego pisania bo jestem Dysortografem i Dys-wszystkim
Wienc miałem dokładnie ten sam problem z chamowaniem przy wiekszych predkosciach , i podobnie jak ty wymienione miałem tarcze oraz klocki, ale okazało sie po sprawdzeniu ze przycynom tego były tarcze, tarcze były nowe wienc dało sie przetoczyc ale problem szybko powrucił poniewaz materiał z jakich sa zrobione nadaje sie chyba jedynie na łyzeczki, z tego typu czesniami niema co myslec o oszczednosci, pare silniejszych chamowani i tarcze sie odkształacaja moze i w twoim przypadku moze byc to!!! 

- Od: 3 sty 2007, 13:25
- Auto: mazda 323 F
mirekkta napisał(a):pare silniejszych chamowani i tarcze sie odkształacaja moze i w twoim przypadku moze byc to!!!
a moim zdaniem masz na 90% zapieczone tłoczki
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
mirekkta napisał(a):czemu zapieczone tłoczki???? mugłbys mi wyjanic czemu tak uwazasz???? Pozdrawiam
Podobny objaw miałem u siebie
"Toczenie" prostych wystarczło na kilka tys km – problem znikał ponieważ przy składaniu delikatnie rozruszałem zaciski (nieświadomie)
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Dzieki za wszystkie podpowiedzi! Po przeczytaniu tych wypowiedzi dochodze do wniosku ze to tarcze!tym bardziej ze gdy tak jak pisaliscie podnioslem autko i zakrecilem kolem tarcza ociera w jednym miejscu o klocek i tak jest po obu stronach -kola nie kreca sie swobodnie
co prawda niedawno wymienilem tarcze i klocki jakies 6mc temu ale przyznam ze do drogich nie nalezaly kupilem tarcze JC za 55zl za sztuke
dlatego po zimie wymienie na jakies lepsze!
- Od: 19 gru 2006, 09:41
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V 94r. BG
Tarcze: Brembo
Klocki: Ferodo (np. czerwone) lub Lucas
Klocki: Ferodo (np. czerwone) lub Lucas
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Panowie u mnie było to samo, zaraz po zakupie samochodu, Miałem te same objawy co Mikula.
Podczas hamowania, a szczególnie z dużej prędkości drgał pedła hamulca [nie mam ABS'u więc proszę łuki nie mów mi że to ABS] poza tym mam ABS w innym aucie i wierz mi że to jest o wiele mocniejsze drganie ... Poza drganiami na pedale hamulca pojawiały się też drgania na kierownicy.
Po wizycie u mojego mechanika, czyli po wymianie łożysk w przednich kołach, wszystko ustało ... żadnych drgań (a stare łożyska był już prawie fioletowe)![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Podczas hamowania, a szczególnie z dużej prędkości drgał pedła hamulca [nie mam ABS'u więc proszę łuki nie mów mi że to ABS] poza tym mam ABS w innym aucie i wierz mi że to jest o wiele mocniejsze drganie ... Poza drganiami na pedale hamulca pojawiały się też drgania na kierownicy.
Po wizycie u mojego mechanika, czyli po wymianie łożysk w przednich kołach, wszystko ustało ... żadnych drgań (a stare łożyska był już prawie fioletowe)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

-----------------------------------------------------------
Mazda 323f GLX B6E ---> Honda Prelude V gen F20A4
- Od: 11 sie 2006, 18:48
- Auto: BB6 SiR
Miałem podobne drganie podczas dłuższego przytrzymania pedału hamulca, problem zniknął po... ...wymianie zapieczonego tłoczka w zacisku
Ale tarcza jakby lekko była skrzywiona. Obiawia się to tak, że w momencie, gdy delikatnie hamuję przy małej prędkości czuję jakby klocek chwytał delikatnie tarczę co obrót koła
Warto podtoczyć tarczę? Szkoda mi ich wyrzucać, bo są jeszcze grube i brembo, klocki były ferodo, teraz są lukasy.
Ale tarcza jakby lekko była skrzywiona. Obiawia się to tak, że w momencie, gdy delikatnie hamuję przy małej prędkości czuję jakby klocek chwytał delikatnie tarczę co obrót koła
Było 171500km, jest 282000km(lipiec 2013 ;–) )
- Od: 5 lip 2007, 19:44
- Auto: 626 97' 90KM 1,8 GE + LPG