Witam wszystkich posiadaczy Mazdy.
Jestem tu nowy i mam problem z moja Mazda. Tak jak w temacie ojej wycieka po skrzyni.
Jak kupiłem auto to wymieniłem uszczelke pod pokrywą zaworów i oring pod aparatem zapłonowym. Po tych zabiegach w znacznym stopniu zniwelowalem wyciek oleju.W chwili obecnej wyciek jest tylko w jednym miejscu mianowicie obok czujnika temperatury. Z moich wzrokowych ustaleń wynikałoby, że to pod głowicą czy jest to możliwe??? Panowie proszę o pomoc w tej sprawie. Jakieś sugestie bo może się myle.
Olej wycieka po skrzyni begów.
Strona 1 z 1
tak jest to mozliwe i czesto tak sie dzieje ,,, rozwiazanie tego problemu nie istnieje ...ja tez tak mam od 2 lat leci jeszcze grzes pod kolektorem wydechowym ale niebede zwalal glowicy tylko po to zeby usunac ten wyciek ,, silnik jest dobry jak z niego leci i musi troche powtarzam musi troche leciec ,,, nie ledci tylko w tym samochodzie co idze do zyda i wlasciciel go picuje przed gielda po 100 km i tak jest zalany 
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)
lakierowanie to pasja nie praca

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Wyciek nie jest nie jest aż taki duży ale martwi mnie. Więc żeby zlikwidować ten wyciek wystarczy uszczelkę wymienić pod głowicą? Czy w tym przypadku należy też głowice planować? Z góry dziękuje za info i pozdrawiam.
- Od: 4 kwi 2008, 09:49
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v 1992r
przy wymianie uszczelki pod głowicą , powinno się dać głowicę do planowania.
poszukaj dobrego mechanika w regionie swoim i w temacie regionalnym na pewno ktoś pomoże
skoro jesteś nowy, to pojawisz się pewnie na paru spotach w regionie, to ktoś poleci jakiegoś mechaniora 
poszukaj dobrego mechanika w regionie swoim i w temacie regionalnym na pewno ktoś pomoże
-
Ania_TM
ej spokojnie na to cierpi niejedna mazda z B6 umnie jest tak od dwoch lat
saczy sie i tyle
lakier jak dziewczyna zawsze musi wygladac mokro :)

- Od: 3 kwi 2010, 00:14
- Auto: 323 Usa 1,6 8v 1992 lpg 397 tys
323 1,7D pn sedan
renault clio.megane
opel vectra B
obecnie subaru impreza 98 r
Strona 1 z 1