Wytrzymałość napędów – Jak to się sprawdza?
1, 2
Wieczorem sprawdzę w katalogu.
Według katalogu, Twoja wersja (o ile to jest GLX 4WD 106KM) ma maksymalną prędkość na poziomie 175km/h, za to nigdzie nie mogę znaleźć 2WD, ale podejrzewam, że to będzie okolo 185km/h. Mowa o prędkościach rzeczywistych, a nie licznikowych
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 21 lut 2004, 19:52
- Auto: Tribute 3.0 V6
2WD ma 182km/h i 8.9s do 100km/h dla wersji 3d/323F. A GTX dokładnie 7.9s do setki 
Takie same dane są w katalogu "Samochody Świata". Co do przyspieszenia, to kszatałtuje się ono na poziomie 10.5 sekundy do 100km/h. Mierzyłem to z pełnymi bakami – Pb (60l) i LPG (80l), lecz z wyjętym mikserem (został tylko antywybuch).gutek napisał(a):Według katalogu, Twoja wersja (o ile to jest GLX 4WD 106KM) ma maksymalną prędkość na poziomie 175km/h
Dzięki za info chłopaki
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Dokładnie GTX 4WD waży panowie 1220-1230 (szyber). Więc nie jest to lekkie autko. Realne przyśpieszenie i katalogowe to 7,8s. Z ostatnich doświadczeń wczorajszych w Toruniu na zlocie na GTech'u złapałem 8,34s startując z 2000obr. czyli żółwim tempem (zakładają, że sprzęt się nie mylił) – dbam o napęd
. No i jeszcze się uczę mojej żabki
. Zaznaczam, że to seria nic nie dłubnięta.
Co do wyboru autka między Audi a GTX (róznice w napędzie są znaczne). Musicie sami sobie odpowiedzieć, do czego to autko wam ma służyć. Jeżeli lubisz szuterki, nie znajdziesz nic lepszego, niż GTX-R. A jeżeli chcesz bokiem pośmigać po asfaltach – bierz Audi ma bezpieczniejszy napęd. Ale jak lubisz tuning Mazda
!!!!
Pozdrawiam
Bury
Co do wyboru autka między Audi a GTX (róznice w napędzie są znaczne). Musicie sami sobie odpowiedzieć, do czego to autko wam ma służyć. Jeżeli lubisz szuterki, nie znajdziesz nic lepszego, niż GTX-R. A jeżeli chcesz bokiem pośmigać po asfaltach – bierz Audi ma bezpieczniejszy napęd. Ale jak lubisz tuning Mazda

Pozdrawiam
Bury
Pamiętaj cierpliwoiść palcem dół wykopie!!!
Łapy, łapy cztery łapy, ....... :–)
Łapy, łapy cztery łapy, ....... :–)
- Od: 25 lip 2005, 11:26
- Auto: MAZDA 323 GT-R
1, 2