323F BG 91' i ABS?

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez markmas » 12 mar 2010, 00:28

Czyli i tak szykuje się mały remoncik :) Nie chcę Cię straszyć, ale z okazji tego że Twój samochód jest z '91, to zwróć uwagę na sztywne przewody hamulcowe – jeśli były wymieniane to fajnie i nie masz się czym przejmować – jeśli natomiast są oryginalne to możesz się pozbyć hebli w najmniej oczekiwanym momencie. Taka mała odskocznia dotycząca hamulców – właśnie kolejny klubowicz zgubił heble za granicą i nie wie do końca jak wrócić :(
Czujniki są takie same w 323h, 323f, 323s, MX3.
A co do listw – proszę bardzo – tego jest na pęczki – dzwoniłem do aso – tylko 350zł sztuka.... chyba ich pip pip pip.

Pozdrawiam
Forumowicz

Od: 17 cze 2008, 23:48
Auto: 323 BG 1.6 16V
&
626 GV 2.2i 12V

Postprzez tfr » 13 mar 2010, 17:46

Właśnie o to chodzi, że listwy w ASO są kosmicznie drogie... Co do przewodów to obejrzałem je dokładnie i nie widać żeby gdzieś były przegnite, ogólnie chyba były już wymieniane, może właśnie dlatego ktoś nią kiedyś przydzwonił :P Jak tylko zniknie śnieg to biorę się za wymianę progów, bo okazało się, że dziura była zamaskowana włóknem szklanym... No i czeka mnie malowanie, bo ktoś przy polerce przetarł farbę... Do tego parę wżerów na dachu przy szybie i antenie. Niestety starość nie radość :)
Początkujący

Od: 21 lut 2010, 22:44
Auto: 323F BG