witam w nowym roku, nowy rok owe problemy:(
pare dni temu cos puknęło walnęło i tylny lewy amortyzatorek wzioł i wpadł d środka że tak powiem;/
teraz nasuwa mi się pytanie czy to tylko jego górne mocowanie czy cały amorek do wymiany,
a może ktoś dysponuje nie za drogim amortyzatorem z gornym mocowaniem do takiej mazdy chętnie kupie
tylko teraz pytanie czy jest bardzo dużo rodzajów czy bez problemu mogę kupować od jakiegokolwiek sedana i będzie pasować? pozdrwiam!
zepsuty tylny amortyzator
Strona 1 z 1
Witaj.
1. Źle nazwany temat – popraw albo będzie kosz.
2.
albo samo mocowanie "miska" – koszt między 90 a 160 zl zależy jakiej firmy i gdzie kupowane albo zgnila ci karoseria (tam gdzie daje się mocowanie) i zostaje tylko blacharz
w tym przypadku nie dowiesz się dopóki go nie zdemontujesz. naciskasz tloczysko i patrzysz czy pójdzie do góry
mam dwa z wymiany ale 1 jest wylany i nie wiem który. Jak chcesz mogę sprawdzić. Są z niepodbitą gwarancją
1. Źle nazwany temat – popraw albo będzie kosz.
2.
wadamas napisał(a):czy to tylko jego górne mocowanie
albo samo mocowanie "miska" – koszt między 90 a 160 zl zależy jakiej firmy i gdzie kupowane albo zgnila ci karoseria (tam gdzie daje się mocowanie) i zostaje tylko blacharz
wadamas napisał(a):czy cały amorek do wymiany
w tym przypadku nie dowiesz się dopóki go nie zdemontujesz. naciskasz tloczysko i patrzysz czy pójdzie do góry
wadamas napisał(a):a może ktoś dysponuje nie za drogim amortyzatorem
mam dwa z wymiany ale 1 jest wylany i nie wiem który. Jak chcesz mogę sprawdzić. Są z niepodbitą gwarancją

wiem że parami ale do końca nie wiem jeszcze czy to czasem nie samo mocowanie a amor sprawny jest nie wiecie gdzie takie mocowanie kupić? w jednym sklepie u mnie powiedzieli mi 130zl ale na zdjeciu było na 4 śruby a ja mam na 2 tylko;/
- Od: 22 wrz 2008, 12:39
- Auto: Mazda 323 BG sedan 1.3
witam,
Mam ten sam problem co założyciel tematu.
Z tym, że u mnie jest pewne to, że amortyzator jeden [jaki?] wylał mi się cały, a drugiemu już nie wiele brakuje.
Również byłbym bardzo wdzięczny za informacje, gdzie można kupić niedrogo amortyzatory tylne.
W warsztacie mechanik powiedział mi minimum 230zł/sztuke (chyba Monroe'a), na allegro znalazłem komplet za 400 (Tokico).
Z góry dzięki za rade.
Pozdrawiam
Mam ten sam problem co założyciel tematu.
Z tym, że u mnie jest pewne to, że amortyzator jeden [jaki?] wylał mi się cały, a drugiemu już nie wiele brakuje.
Również byłbym bardzo wdzięczny za informacje, gdzie można kupić niedrogo amortyzatory tylne.
W warsztacie mechanik powiedział mi minimum 230zł/sztuke (chyba Monroe'a), na allegro znalazłem komplet za 400 (Tokico).
Z góry dzięki za rade.
Pozdrawiam
- Od: 3 cze 2008, 13:19
intercars.com.pl
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
no i już po kłopocie
wymienione mocowanie stare przerdzewiało, Madzia śmiga aż miło 
- Od: 22 wrz 2008, 12:39
- Auto: Mazda 323 BG sedan 1.3
Witam kolegów.
Zmieniam amorki z przodu i w związku z powyższym chcialbym zasięgnąc opini o amorkach TOKICO. O KYB duzo jest napisane i jestem pewny ich jakości. Natomiat dostałem dzisiaj wycene na gazowe amorki TOKICO w cenia 170 zł/szt – cena atrakcyjna. Czy uważacie, że zasadnym jest jednoczesna wymiana nowego zamocowania?
Pozdrawiam Jarek
Zmieniam amorki z przodu i w związku z powyższym chcialbym zasięgnąc opini o amorkach TOKICO. O KYB duzo jest napisane i jestem pewny ich jakości. Natomiat dostałem dzisiaj wycene na gazowe amorki TOKICO w cenia 170 zł/szt – cena atrakcyjna. Czy uważacie, że zasadnym jest jednoczesna wymiana nowego zamocowania?
Pozdrawiam Jarek
JArek
- Od: 22 paź 2005, 08:03
- Auto: ProtegeSE BG SOHC 1,8 BP16V 94
Strona 1 z 1