Koledzy i kolezanki
Przy wciśniętym sprzegle wszystko jest normalnie ale jak puszczam sprzęgło to bardzo halasuje jakby metal tarł o metal biegi wchodza normalnie przy ruszaniu tez słychac te okropne dzwięki Bylem u mechanika i on stwierdzil ze to łożysko oporowe a inny znowu stwierdził ze to nie jest łożysko oporowe tylko któreś w skrzyni biegów i trzeba ja całą rozebrac nie wiem wkońcu kogo sluchac i ktory chce mnie naciagnac na kase pomóżcie prosze
Dziwne dzwięki ze skrzyni biegów
Strona 1 z 1
Jasiek84 proszę o zapoznanie się z regulaminem działu. Dowiesz się z niego jak poprawnie nazywać i kiedy zakładać nowe tematy na forum.
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji 'zmień' – prawy górny róg Twojego postu) zwiększy to Twoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Masz na to 24h, później temat będę musiał umieścić w koszu.
Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Następnie popraw proszę temat na zgodny z regulaminem (użyj opcji 'zmień' – prawy górny róg Twojego postu) zwiększy to Twoje szanse na uzyskanie odpowiedzi. Masz na to 24h, później temat będę musiał umieścić w koszu.
Oznaczenia generacji i symbole silników – potrzebne do nazwania tematu – znajdziesz na stronie klubowej.
Skorzystaj też z opcji 'szukaj', wiele problemów było już omawianych na forum, a co ważniejsze, dużo z nich zostało rozwiązanych.
Regulamin
Opcja: Szukaj
Jak używać opcji: Szukaj
Oznaczenia modeli i silników
FAQ Forum MazdaSpeed
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Raczej nie bo te lozysko pracuje przy wcisnietym sprzegle.Jasiek84 napisał(a):Bylem u mechanika i on stwierdzil ze to łożysko oporowe
Raczej takJasiek84 napisał(a):inny znowu stwierdził ze to nie jest łożysko oporowe tylko któreś w skrzyni biegów
- Od: 7 cze 2008, 16:59
- Auto: Mazda 323F 1.8GT 99r./Rover 45
Dzisiaj kolejny mechanik stwierdził że to może być brak oleju zostawil auto i ma sprawdzić jeśli by to nie było to czeka mnie wymiana skrzyni biegów czy może ktos wie gdzie dostane skrzynie do silnika 1,8
Kupiłem auto w marcu nie wiem kiedy byl olej w skrzyni wymieniany a rocznik auta to 92
keczu napisał(a):Raczej tak najczesciej to te na walku sprzeglowym,ale bez rozmontowania skrzyni nie wiadomo na 100%.Kiedy wymieniales olej w skrzyni i ktory to rocznik?
Kupiłem auto w marcu nie wiem kiedy byl olej w skrzyni wymieniany a rocznik auta to 92
- Od: 29 gru 2008, 20:29
- Auto: Mazda 323f 1.8 16v
to i ja sie podepne
kleik u mnie tez slychac takie "łuuuuuuuuuuuuuuuu"
tylko ciezko okreslic czy przy zmianie biegow. Raczej nie tylko a poprostu przy nizszych obrotach tak do ok 2,5 rpm... Ktos mi powiedzial ze to moze sie pompa od wspomagania konczyc ale nie wiem juz sam. Zaczelo sie to po wymianie sprzegla. Posprawdzalem wszystko i lewego powietrza mi nie lapie obroty stabilne... Czy to moze byc od np. malej ilosci oleju w skrzyni 

pozdrawiam skorpek
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
- Od: 9 sie 2008, 21:35
- Auto: śleć :-D
No i juz wiem ze to nie sprzęgło nie łożysko oporowe tylko skrzynia biegow
wyjąłem skrzynie rozebralem ja i wypadło dużo metalowych opiłków
na pierwszy rzut oka tryby nie są uszkodzone nie powycierane ale jeszcze nie wiem skad te dzwieki potrzebowal jakis schemat skrzyni jeśli ktoś ma lub wie ska wziąśc to piszcie
- Od: 29 gru 2008, 20:29
- Auto: Mazda 323f 1.8 16v
Strona 1 z 1