jak zamontowac sprezynki trzymajace klocki,
Strona 1 z 1
Jak w temacie. Wogole tych sprezynek nie bylo i wrecz jeden trzpien wypadl podczas jazdy. Kupilem caly zestaw jednak nie mam pojecia jak to ma wygladac...
Ostatnio edytowano 11 wrz 2008, 17:49 przez jucek_l17, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 wrz 2008, 10:17
- Auto: 323f 1.6 16v, 1991r.
jucek_l17 popraw temat na zgodny z regulaminem
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
Jesli możesz poczekać do weekendu to mogę Ci podesłac zdjęcia jak to wygląda u mnie. Wczesniej nie dam rady.
Mówisz o tym trzpieniu który wkłada się w otwory w klockach hamulcowych?
Jeśli tak to w tym trzpieniu jest malutka dziurka w którą wkłada się taką sprężynkę (zabezpieczenie) żeby nie wypadał.
Jeśli tak to w tym trzpieniu jest malutka dziurka w którą wkłada się taką sprężynkę (zabezpieczenie) żeby nie wypadał.
- Od: 12 wrz 2007, 18:42
- Auto: MG ZS 180 2002r. (kiedyś była Mazda 323F BG 1.8 dohc 168KM)
trzepienie wiem gdzie wlozyc
sprezynki na jeden zacisk przypadaja dwie, jedna pojedyncza dluga, ja wsadzam w dziurki w tych trzepieniach i dodatkowo do klocka hamulcowego. Jednak nie wiem jak wsadzic ta druga w ksztalcie litery W,
I tak jest juz o wiele lepiej bo przynajmniej nie zgubie tych trzpieni, tylko na dziurach strasznie sie tluka klocki.
I tak jest juz o wiele lepiej bo przynajmniej nie zgubie tych trzpieni, tylko na dziurach strasznie sie tluka klocki.
- Od: 8 wrz 2008, 10:17
- Auto: 323f 1.6 16v, 1991r.
hmm...
Ja nie wiem jak nie idzie tego wsadzic, no ale postaram sie Ci pomoc.
Ta "W" musi byc 'przetkana' gornym trzpieniem. (i moze nie W a "M")
))))
inaczej:
Najpierw wsadzasz ta M tak aby mniej wiecej pasowyla w wewnwtrzene otwory gornego a potem ladnie przetykasz trzpien
te haczyki wsadasz w srodkowe otworki klocka:)
zostaje Ci taka jedna dluga sprezynka, to ja na koncu mocujesz alby oba trzpienie nie wypadly
Ogolnie to jest baardzo proste, wiec jakbyś sam pokombinowal chwile wpadlbys na 1000000% jak to zrobic
Ja nie wiem jak nie idzie tego wsadzic, no ale postaram sie Ci pomoc.
Ta "W" musi byc 'przetkana' gornym trzpieniem. (i moze nie W a "M")
inaczej:
Najpierw wsadzasz ta M tak aby mniej wiecej pasowyla w wewnwtrzene otwory gornego a potem ladnie przetykasz trzpien
zostaje Ci taka jedna dluga sprezynka, to ja na koncu mocujesz alby oba trzpienie nie wypadly
Ogolnie to jest baardzo proste, wiec jakbyś sam pokombinowal chwile wpadlbys na 1000000% jak to zrobic
Gdzie można dostać takie sprężynki poza aso ( z klockami kosztują ponad 300zl) podczas wymiany rozpadły się całkiem z korozji. Obecnie mam drutem zbrojeniowym związane, ale wolał bym oryginał
-
andrews87
TRW robi, dostaniesz w prawie kazdym sklepie motoryzacyjnym z japonczykami (i nie tylko).
InterCars ma od reki
to sie nazywa "zestaw montazowy klockow hamulcowych"
ori TRW kupilem za 20zl
QuickBrake tez robi
www.carspeed.pl tym bardziej dostaniesz
to sie nazywa "zestaw montazowy klockow hamulcowych"
ori TRW kupilem za 20zl
QuickBrake tez robi
www.carspeed.pl tym bardziej dostaniesz
Strona 1 z 1