Witam. Dzisiaj jadac do pracy padly mi swiatla mijania i zapalila sie kontrolka swiatel dlugich, wczesniej czasami po odpaleniu nie chcialy sie zapalic i tez zapalala sie kontrolka ale po chwili jednak swiatla zadzialaly. Watpie zeby obie zarowki naraz sie przepalily. Co z tym zrobic ?
Ps. Czy przy kontroli moga mi zabrac dowod rejestracyjny za jazde niewpelni sprawnym autem (swiatla)
nie dzalaja swiatla mijania (Mazda 323f 1993r.)
Strona 1 z 1
Wg mnie skierownaie na ponowne badania techniczne odbywa się właśnie po fakcie zatrzymania dowodu rejestracyjnego.
Wykonujesz przegląd częściowy i gdy wszystko jest ok to z odpowiednim dokumentem ze stacji diagnostycznej udajesz się po odbiór dowodu rejestracyjnego do starostwa. Oczywiście wiążę się to z mandatem karnym oraz opłatą za przegląd.
Brak świateł raczej na pewno dyskwalifikuje pojazd z ruchu drogowego.
Wykonujesz przegląd częściowy i gdy wszystko jest ok to z odpowiednim dokumentem ze stacji diagnostycznej udajesz się po odbiór dowodu rejestracyjnego do starostwa. Oczywiście wiążę się to z mandatem karnym oraz opłatą za przegląd.
Brak świateł raczej na pewno dyskwalifikuje pojazd z ruchu drogowego.
Nie jeżdże wcale szybko, po prostu inni jakoś tak dziwnie zwolnili !
- Od: 28 paź 2007, 22:28
- Auto: Mazda 323F BG `91 1,6 8V
Strona 1 z 1