Demontaż konsoli srodkowej-nigdzie nie moge znalezc :(

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez katze750 » 17 wrz 2008, 12:28

Witam!
po przeszukaniu forum dalej nie wiem, jak zdjac srodkowa konsole w swojej madzi :( nie dziala mi podswietlenie wyboru kierunkow nawieu i zdalo by sie wyminic zarowke..tylko nie wiem jak sie do tego dobrac...? Na forum znalazlrm jak to zrobic w Ba, bgf ale nie znalazlem jak zdjac ta konsole w bg zwyklej...wiem, ze jedna srubka jest za popielniczka, jakies po boku i dwie na gorze..tylko jak sie do nich dobrac??? tam jest chyba duzo zatrzaskow ;\

prosze o pomoc...
Mazda forever!!!
Początkujący

Od: 4 lis 2007, 23:20
Auto: Mazda323 BG 1.3i 16V `94

Postprzez charls » 18 wrz 2008, 21:49

Spróbuj zabrać się od końca, też trochę mi zajęło zanim wpadłem jak to dobrze zdjąć...
Proponuje wykręcić wpierw część która przykrywa drążek zmiany biegów- 2 śruby krzyżowe przy siedzeniach (siedzenia musisz maksymalnie cofnąć) i jedna zdaje się po wyjęciu tylniej popielniczki.
ten element jest spasowany z przednią konsolą środkową i bez jego wykręcenia ciężko jest ją zdjąć a co dopiero założyć..
Potem śrubki nad nawiewami środkowymi 2szt i za przednią popielniczką 2szt (z tego co pamiętam;–)
wydaje mi się, że trzeba też było wyjąć jakieś kołki po bokach konsoli środkowej przy nogach kierowcy i pasażera..możliwe że były też tam śrubki do wykręcenia..(pojednej z każdej strony konsoli)

dasz radę...pamiętaj : tylko nic na siłę..(wszystko młotkiem;–)

zakładanie w odwrotnej kolejności
Początkujący

Od: 15 kwi 2008, 21:41
Auto: Mazda 323F BG 1,6 16V

Postprzez katze750 » 19 wrz 2008, 11:15

no dzieki za odpowiedz, jak tylko poprawi sie pogoda to sie zabiore za to, bo jak narazie od kilku dni ciagle pada a w garazu ciasno i ciemno ;/
Mazda forever!!!
Początkujący

Od: 4 lis 2007, 23:20
Auto: Mazda323 BG 1.3i 16V `94