witam
nurtuje mnie w mojej madzi pewnien detal: przy zamykaniu drzwi po aucie roznosi sie metaliczny dzwiek. najprawdopodobniej uszczelki sie rozdziewiczyły juz i trzeba zmienic na nowe. problem w tym ze oryginalnych to ze świeczką szukać a w serwisie pewnie majatek za kawałek gumy... można je zastapic jakimis uniwersalnymi? ktoś robił podobne zabiegi? co polecacie?
Wymiana uszczelek w drzwiach jakie zamienniki?
Strona 1 z 1
za jedna uszczelke 250 zł?
kurcze a nie ma czegoś takiego jak szpula samoprzylepnej uszczlki na metry? :/
Adam74p jak poradziles sobie z tymi uszczelkami?
kurcze a nie ma czegoś takiego jak szpula samoprzylepnej uszczlki na metry? :/
Adam74p jak poradziles sobie z tymi uszczelkami?
- Od: 14 mar 2007, 00:59
- Auto: Mazda 323 BG 1.3 16V 90' LPG
u mnie problem polega na tym, że mam przerwaną uszczelke na lewych tylnych drzwiach. Staje się to dokuczliwe dopiero przy 100 -110 km/h. Szukałem na szrotach – nic, na allegro 2 byly ale obydwie lekko popękane, ale chyba znowu zaczne szukać bo mi o tym przypomniałeś
. Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 8 gru 2005, 23:48
- Auto: BG1,6AT/ 323 BJ DiTD 00r.
ktoś może kupował uniwersalne uszczelki do drzwi? na allegro są ale do bagażnika tylko. moze da sie gdzies zamowic?
u mnie w htb świszczy przy lewych drzwiach koło 90 km/h... wystaje lekko :/ można przyciąć?
bo jakoś nie wiem co z tym zrobić...

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
mysle ze najlepiej wymienic uszczelki. u mnie tez niby wszystko jest ok ale przy 100kmh swiszczy troche a przy zamykaniu drzwi klapie blacha :/ jak znajdziesz jakis zamiennik to nie zapomnij dac znac na forum
pozdrawiam
pozdrawiam
U mnie nie słyszę trzaskania blachą... za to świszczy przy większej prędkości... Jako gość który przesiadł się z Forda Contoura pocieszę was, że w firmie na F za uszczelki śpiewali 1600 PLN...
Zadowoliłem się dobrymi uszczelkami z rozbiórki
A czy są środki które powodują, że uszczelka zmieni swój stan skupienia ze zdrewniałej na znowu gumową ?
Moderatorze... jeżeli znowu napisałem coś nie tak to sorry. Już mnie oświecono i zaczynam się pilnować...

Zadowoliłem się dobrymi uszczelkami z rozbiórki
A czy są środki które powodują, że uszczelka zmieni swój stan skupienia ze zdrewniałej na znowu gumową ?
Moderatorze... jeżeli znowu napisałem coś nie tak to sorry. Już mnie oświecono i zaczynam się pilnować...

Silnik, sprzęgło, skrzynia po generalce...
- Od: 16 kwi 2007, 14:44
- Auto: 323F 2.0 GT V6 24V 1996
Czołem ponownie.
Muszę wymienić uszczelkę szyberdachu (jest uszkodzona i cieknie mi na podsufitkę... ale, że mogę się mylić to mam zacieki przy uchwycie pod sufitem przy miejscu pasażera z przodu).
Gdzie taką znajdę... (sklep) czy tylko sklep mazdy ?
Czy gdzieś na forum został poruszony sposób demontażu listw maskujących nad uszczelkami szyb ? mam na myśli listwy lecące od przedniego słupka do tylnego trójkącika. Dziwnie odstają od nadwozia a nie mogę ich ruszyć
Muszę wymienić uszczelkę szyberdachu (jest uszkodzona i cieknie mi na podsufitkę... ale, że mogę się mylić to mam zacieki przy uchwycie pod sufitem przy miejscu pasażera z przodu).
Gdzie taką znajdę... (sklep) czy tylko sklep mazdy ?
Czy gdzieś na forum został poruszony sposób demontażu listw maskujących nad uszczelkami szyb ? mam na myśli listwy lecące od przedniego słupka do tylnego trójkącika. Dziwnie odstają od nadwozia a nie mogę ich ruszyć

Silnik, sprzęgło, skrzynia po generalce...
- Od: 16 kwi 2007, 14:44
- Auto: 323F 2.0 GT V6 24V 1996
Trochę odświeżę temat bo też myślalem o wymianie uszczelek ponieważ moje drzwi strasznie trzaskają.
Panowie może napiszcie czy i jak poradziliście sobie z tym problemem bo temat już trochę zakurzony no i rozwiązania brak.
Panowie może napiszcie czy i jak poradziliście sobie z tym problemem bo temat już trochę zakurzony no i rozwiązania brak.
- Od: 13 cze 2008, 22:31
- Auto: Mazda 6, 2004r. 1.8 LPG
Strona 1 z 1