problem z elektrcznie opuszczanymi szybami
Strona 1 z 1
Witam
przelacznika szyb raczej nie naprawisz ja probowalem ale nic z tego.Nie dostaniesz zadnego zamiennika do niego
a ja naprawilem!
Nie dzialala [jaka?] szyba w drzwiach, ani na masterze ani na [jakich?] drzwiach! Sciaglem tapicerke przednich drzwi, wymontowalem mastera, wymontowalem konkretny przelacznik, rozebralem na czesci pierwsze i okazalo sie ze kazdy przelacznik sklada sie z 2 osobnych i jeden z tych malych byl zablokowany w pozycji neutralnej i blaszka byla wtopiona w plastik! Wyluskalem ja, kropelka kleju, zeby uzupelnic ubytek, pare szlifow nozem, wygladzanie, odpowiednie uksztaltowanie blaszki, zeby dzialal z odpowiednia sila, -to samo ze sprezynka...montaz i dziala jak nowe
- Od: 10 sty 2006, 17:29
Dzieki za odpowiedz kupiłem używany stycznik w moim wypalone były styki ale mam inny problem : przy schodzeniu z obrotów silnik schodzi do 850 na min.a następnie obroty spadają do ok.400 potem wraca do 850 , ale z włączoną klimatyzacją potrafi zgasnąć.Czy to wina silnika krokowego? Niedawno wymieniałem moduł zapłonu przy okazji także palec i kopułke aparatu .Silnik ma najechane 220.000 ale nie miałem takich problemów wcześniej .Dzięki z góry za porade .
EDIT: Przniesiony z "Elektronika".... tutaj bardziej pasuje.
EDIT: Przniesiony z "Elektronika".... tutaj bardziej pasuje.
- Od: 11 cze 2006, 22:44
- Auto: mazda323 1.8 GT 93 BG 128 KM
No mysle ze to moze byc wina silniczka krokowego! Napewno zauwazyles ze dzieje sie to takze podczas zatrzymywania sie na swiatlach, skrzyzowaniu, zwlaszcza jesli zatrzymanie jest gwaltowne! Ten typ tak ma, z tego co wiem, ale gasnac nie powinno! Moze poprostu silniczek krokowy jest zabrudzony, a moze poprostu akumlator masz juz slaby, niby podczas pracy silnika pradzik jest z alternatora, ale nei do konca...aku tez dziala i nazwijmy to "czuwa nad prawidlowym napieciem"
- Od: 10 sty 2006, 17:29
Strona 1 z 1