Pewnego dnia wymontowałem zestaw wskaźników celem przesmarowania piszczącej linki prędkościomierza i podkusiło mnie psiknąć WD 40 na mechanizm licznika
Po zamontowaniu zegarów okazało się, że wzkazówka prędkościomirza opadła w dół- licznik zaniża o ok 20 km/h. Dodam, że nie zdejmowałem tej wzkazówki.
Czy ma ktoś jakiś pomysł na poprawę tego? (czy zdjąć wskazówkę i ustawić na 0 ?)
Pozdrawiam
Zwis wzkazówki prędkościomierza
Strona 1 z 1
Pytanie zasadnicze...skąd stwierdzenie, że zaniża akutat o 20 km/h
czyżbyś porównywał to do wcześniejszych wskazań prędkościomierza i obrotomierza
A kolejna sprawa...to jeśli ściągniesz wskazówkę...i ustawisz na 0...to nie jestem pewien, czy będzie Ci tak dokładnie działać z uwagi na to, że jeszcze jest ogranicznik ( to czarne coś )
hehe...którego jeśli by nie było by wskazówka zeszłajeszcze niżej. Wiem to, bo jak zmieniałem tarcze zegarów, to musialem też się z tym problemem uporać. Czyli jeśli ściągniesz teraz wskzówkę i założysz ją na zero...to będzie faktycznie odrobinkę Ci zawyżać 
A kolejna sprawa...to jeśli ściągniesz wskazówkę...i ustawisz na 0...to nie jestem pewien, czy będzie Ci tak dokładnie działać z uwagi na to, że jeszcze jest ogranicznik ( to czarne coś )

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
dzięki Farciarz za odpowiedź.
Czy dobrze zrozumiałem ,że pod wskazówką prędkościomierza jest ogranicznik np. taki jak pod wzkazówką obrotomierza?
W taki razie może wkleję tam jakiś ogranicznik co Ty na to?
Aodnośnie zanizania prędkości to jestem tego pewien bo porównywałem z innym autem (ok 15-20 km/h)
Proszę o potwierdzenie istnienia ogranicznika pod wzkazówką
Czy dobrze zrozumiałem ,że pod wskazówką prędkościomierza jest ogranicznik np. taki jak pod wzkazówką obrotomierza?
W taki razie może wkleję tam jakiś ogranicznik co Ty na to?
Aodnośnie zanizania prędkości to jestem tego pewien bo porównywałem z innym autem (ok 15-20 km/h)
Proszę o potwierdzenie istnienia ogranicznika pod wzkazówką
LPG, centralny zamek
- Od: 17 lut 2006, 21:32
- Auto: 323f BG 1,6 B6E ,8V 1990 LPG
mario1p napisał(a):Proszę o potwierdzenie istnienia ogranicznika pod wzkazówką
Faktycznie u Ciebie chyba ten ograniczniek nie występuje, bo masz model BG...a ja BA

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Strona 1 z 1