Listwy dachowe,a przecieki
Strona 1 z 1
Mam Mazdę 323 BG sedan.Po dużych opadach deszczu, gdy auto stoi przodem wyżej niż tyłem mam mokrą podsufitkę przy szybie czołowej z prawej strony. Czy przeciek może występowac przez te plastikowe listwy na dachu idące wzdłuż karoserii? Czy może jest to przeciek przez uszczelkę szyby?
Cieknie na 10000% przez uszczelkę,a raczej przez puszczającą już masę,na którą wklejona jest przednia szyba...Podjedź do szybiarzy to wkleją na nowo.Przerabiałem już podobny problem.Też myślałem, że leci przez listwy,albo szyber...
Ceny są znośne, za ciut lepszą z paskiem p/słonecznym(piklingtona) zapłacisz coś ok 300zł z założeniem.Tych glas-coś tam nie polecam,choć są ciut tańsze...
Właśnie za taką z paskiem proponują mi 360zł- myslę że to nadal dość tanio. Generalnie mam możliwość kupić samą szybę( i wkleić z pomocą brata który umie to zrobić) za 260zł+ klej 30zł+ uszczelka 40zł, ale to gra niewarta świeczki. Poza tym, chyba będzie jakas gwarancja
Tylko zastanawiam się jak to zrobią jak wokół szyby będzie trochę rdzy, czym to potraktują?
Jak z rdzą nie będzie tragedii to za browara lekko ci podczyszczą(możesz sam to zrobić) i założą/wkleją nową szybkę.Ale jak będzie tragedia to radzę ci założyć starą szybę tak na tymczasowo podjechać do blacharza i porządnie to zrobić,a potem dopiero zakładać nową...Używki nie dawaj bo zamiast zyskać,będzie lipa i bez gwarancji 
Już po wymianie. Rdza była minimalna. Szyba Nordglass lekko błękitna, wklejenie i ładna uniwersalna uszczelka- razem 350zł. Myślę że to tanio. Nie obyło się jednak bez zgrzytu, delikatnie podcięli podsufitkę. Uważają że tak było, a ja nie jestem pewien więc się nie awanturowałem, zresztą prawie tego nie widać. Nowa szyba to całkiem inny komfort jazdy w nocy, no i najważniejsze- nie cieknie 
Strona 1 z 1