Listwy dachowe,a przecieki
Strona 1 z 1
Mam Mazdę 323 BG sedan.Po dużych opadach deszczu, gdy auto stoi przodem wyżej niż tyłem mam mokrą podsufitkę przy szybie czołowej z prawej strony. Czy przeciek może występowac przez te plastikowe listwy na dachu idące wzdłuż karoserii? Czy może jest to przeciek przez uszczelkę szyby?
Cieknie na 10000% przez uszczelkę,a raczej przez puszczającą już masę,na którą wklejona jest przednia szyba...Podjedź do szybiarzy to wkleją na nowo.Przerabiałem już podobny problem.Też myślałem, że leci przez listwy,albo szyber...
Właśnie za taką z paskiem proponują mi 360zł- myslę że to nadal dość tanio. Generalnie mam możliwość kupić samą szybę( i wkleić z pomocą brata który umie to zrobić) za 260zł+ klej 30zł+ uszczelka 40zł, ale to gra niewarta świeczki. Poza tym, chyba będzie jakas gwarancja
Tylko zastanawiam się jak to zrobią jak wokół szyby będzie trochę rdzy, czym to potraktują?
Jak z rdzą nie będzie tragedii to za browara lekko ci podczyszczą(możesz sam to zrobić) i założą/wkleją nową szybkę.Ale jak będzie tragedia to radzę ci założyć starą szybę tak na tymczasowo podjechać do blacharza i porządnie to zrobić,a potem dopiero zakładać nową...Używki nie dawaj bo zamiast zyskać,będzie lipa i bez gwarancji 
Już po wymianie. Rdza była minimalna. Szyba Nordglass lekko błękitna, wklejenie i ładna uniwersalna uszczelka- razem 350zł. Myślę że to tanio. Nie obyło się jednak bez zgrzytu, delikatnie podcięli podsufitkę. Uważają że tak było, a ja nie jestem pewien więc się nie awanturowałem, zresztą prawie tego nie widać. Nowa szyba to całkiem inny komfort jazdy w nocy, no i najważniejsze- nie cieknie 
Strona 1 z 1