Oświetlenie dzienne Mazda 323F BG
1, 2
Witam. Proszę o propozycje odnośnie świateł dziennych.
Posiadam 323F BG, chciałbym zamontować światła, w celu jazdy z opuszczonymi reflektorami.
Czy jakieś marki szczególnie się wyróżniają, z jakiego przedziału cenowego warto kupić światła?
Na jaki kolor światła dzienne mają świecić?
Ciężko takie światła podłączyć, aby przy uruchomieniu silnika automatycznie się zapalały i gasły przy włączeniu świateł mijania?
Posiadam 323F BG, chciałbym zamontować światła, w celu jazdy z opuszczonymi reflektorami.
Czy jakieś marki szczególnie się wyróżniają, z jakiego przedziału cenowego warto kupić światła?
Na jaki kolor światła dzienne mają świecić?
Ciężko takie światła podłączyć, aby przy uruchomieniu silnika automatycznie się zapalały i gasły przy włączeniu świateł mijania?

- Od: 28 kwi 2012, 10:10
- Auto: Mazda 323F BG ;)
Moja Madzia
Światła do jazdy dziennej mają po pierwsze świecić na biało np (diody led) i zapalać się po przekręceniu stacyjki w pozycję ON.
Na aledrogo pełno jest takowych, tylko najlepiej kupić jakieś lepsze i z homologacją.Ważne jest również jak i gdzie są zamontowane, ale prawie każde mają w instrukcji te dane określone...
Na aledrogo pełno jest takowych, tylko najlepiej kupić jakieś lepsze i z homologacją.Ważne jest również jak i gdzie są zamontowane, ale prawie każde mają w instrukcji te dane określone...
Dziękuję za informacje odnośnie koloru.
A czy użytkownicy polecają szczególnie jakieś marki? Czy wystarczy homologacja E4 i RL?
A czy użytkownicy polecają szczególnie jakieś marki? Czy wystarczy homologacja E4 i RL?

Moja Madzia
Ja jeżdżę na polskich Wesemach, po pierwsze prostokątne lampy ładnie komponują się z kanciastymi kształtami Madzi, po drugie są najtańsze z legalnych lamp.
Co powiecie o takich:
706hp daylight ?
albo naszej rodzimej produkcji:
wesem
Macie jakieś konkretne modele godne polecenia?

albo naszej rodzimej produkcji:

Macie jakieś konkretne modele godne polecenia?

Moja Madzia
Jak już zakładasz i masz kase to proponował bym dołożyć na coś z diodami, tylko jakieś dobre, żeby nie świeciło jak świeczka. Najlepiej diody SMD, dobrze świecą.
Ja mam takie:

Ja mam takie:

Ostatnio też sobie zamontowałem ledy o takie:
http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dziennej-lampy-dzienne-rl-00-automat-i2317868315.html I wieczorem naprawdę zobaczy je każdy ale w dzień przy niezłym słońcu zdarzyło mi się pierwszy raz w życiu że policja mi mrugała xD I bardzo wiele osób mi mruga a wiem że mam je włączone więc jeżdżę przepisowo 

- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
Dlatego ja dałem 150zł za światła dzienne 
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Lukano można prosić o model?
djakob jak się sprawują, także można poprosić o model?
co sądzicie o takich? posiadają SMD LED (Osram Dragon Pluse® Super White) wspomniane przez Lukano.
djakob jak się sprawują, także można poprosić o model?

Ostatnio edytowano 18 maja 2012, 14:39 przez Rottek, łącznie edytowano 1 raz

Moja Madzia
darpog napisał(a):a ja kupiłem dzienne z filtrem zakłóceniowym i wraz jak zapale dzienne to radio trzeszczy może ktoś miał taki sam problem i wie jak to zrobić to był bym wdzięczny o radę
A jak je odłączysz to nie trzeszczy
- Od: 4 sty 2011, 03:38
- Auto: 323 C BG 1.3 8V 89' PB+LPG
zakup ferryt i załoz na przewód plusowy powinny szumy się zmniejszyć
ja za swoje światła to jazdy dziennej dałem 40 zł mają homologację na kloszu i przekaznik za 10 zł żeby włanczaly się po przekreceniu kluczyka a zgasły po włączeniu postojowek
ja za swoje światła to jazdy dziennej dałem 40 zł mają homologację na kloszu i przekaznik za 10 zł żeby włanczaly się po przekreceniu kluczyka a zgasły po włączeniu postojowek
Idziemy po zwycięstwo i chwalę plus
Nieśmiertelność mistrzów z motywacją większą niż trzystu.
Sprzedam czesci Mazda 323F BG GT

By mchabeusz at 2011-12-04
Nieśmiertelność mistrzów z motywacją większą niż trzystu.
Sprzedam czesci Mazda 323F BG GT

By mchabeusz at 2011-12-04
- Od: 24 sie 2011, 13:15
- Auto: Mazda 323f BG
Rottek napisał(a):Lukano można prosić o model?
djakob jak się sprawują, także można poprosić o model?co sądzicie o takich? posiadają SMD LED (Osram Dragon Pluse® Super White) wspomniane przez Lukano.
Ja osobiście polecam właśnie te światełka

Super świecą i łatwo je zamontować.Wg mnie chyba najlepsze spośród innych diodowych...Tak wyglądały na moim xedzie:

Właśnie je wybiorę. Mocno świecą.
Lukano powiedz mi, tam z lewej strony na dole jak uporałeś się z hakiem do holowania? Światła się mieszczą?
Lukano powiedz mi, tam z lewej strony na dole jak uporałeś się z hakiem do holowania? Światła się mieszczą?

Moja Madzia
u mnie w efce wchodzą elegancko tam obok haka takie jak podał kolega patryk240
moje bezpośrednio pod aku i świecą mocno w ostrym słońcu nawet
może przez to że nie mają homologacji ale ciiiii
i tak efka mówi nie długo
także co mi tam
efekty widać na awatarze
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
a próbowałeś montować takie pierdółko co jest do cb właśnie na zakłócenia ?
- Od: 5 sty 2012, 22:14
- Auto: Mazda 323f BG 1.6 16V 93r.
Vectra b 98r. 1.8+lpg sekw. exclusive edition
Rottek napisał(a):Lukano można prosić o model?
Ja coś takiego:

Super ich widać z daleka w dzień i w nocy.
Polecam.
U mnie nic nie trzeszczy, może to zależy jakieś światła.
Rottek napisał(a):Lukano powiedz mi, tam z lewej strony na dole jak uporałeś się z hakiem do holowania? Światła się mieszczą?
u mnie są nad hakiem, mieszczą się bez problemu, ale już pod haka nie podczepisz. trzeba korzystać z tego pod spodem.
1, 2