1. Ściągamy boczek (podważając, jest na zaczepy) z lewej strony deski rozdzielczej i odkręcamy znajdującą się tam śrubę.
2. Odkręcamy 3 śruby pod przełącznikiem zespolonym i ściągamy górną część osłony przełącznika zespolonego. Kierownicę opuszczamy maksymalnie w dół.
3. Odkręcamy 2 śruby nad zegarami i dwie śruby pod osłoną zegarów (po bokach kierownicy. Z prawej strony, przy środkowym nawiewie osłona trzyma się na zatrzask. Uwaga! Przy ściąganiu urwałem swój zatrzask
4. Otwieramy schowek i go wykręcamy. Potem odkręcamy dwie śruby trzymające konsolę środkową z prawej strony.
5. Odkręcamy osłonę pod kierownicą z prawej strony (dwie śruby, jedna pod zaślepką). Potem ją lekko odchylamy i odkręcamy 2 śruby trzymające konsolę środkową (analogicznie do punktu 4.
6. Wyjmujemy obydwie popielniczki. Pod tylną wykręcamy śrubę.
7. Odsuwamy siedzenia maksymalnie do tyłu i wykręcamy dwie śruby łączące przednią i tylną część tunelu środkowego. Odkręcamy przednią część tunelu środkowego z obydwu stron z przodu.
Wyjmujemy tylną część, a przednią cofamy maksymalnie.
8. Wykręcamy śrubą pod konsolą środkową (w miejscu popielniczki), ew. wykręcamy śrubę na górze na środku konsoli środkowej (ja jej tam nie miałem), pod osłoną zegarów. Wyjmujemy radio.
9. Odginając plastiki pochylamy obudowę konsoli środkowej.
10. Odkręcamy dwie śruby trzymające panel suwaków ogrzewania. Wsuwając palce od góry i od dołu próbujemy złapać druciki idące do żarówki. Żarówkę przekręcamy w bok i wyjmujemy z panelu.
11. Wymieniamy żarówkę i składamy wszystko z powrotem.
Czas operacji: ok. 1 godzina.
Na co uważać: na wyjęcie z zatrzasku z prawej strony osłony zegarów. Kupić zawczasu żarówkę.