Różnice w zamkach drzwi 323 a 323F (BG)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Kreuzer » 7 cze 2005, 14:16

Witam!

Mam do kupienia komplet wkładów zamków do 323F, i znalazłem takowe, tylko jest to do nie-Efki a ja potrzebuję do Efki właśnie. Problem w tym, że w 323F zamki są zintegrowane z klamką (przynajmniej patrząc z zewnątrz), a w 3d i 4d zdaje się, że nie... Stąd wątpliwość: czy zamki są identyczne tylko różny sposób mocowania czy w ogóle muszę szukać czegoś innego ściśle do Efki?
Z góry dzięki za wskazówki!

Pozdrawiam

Kreuzer
"Ludzie pierwotni, gdy chcieli rozpalić ogień, musieli pocierać krzemieniem
o krzemień, a pod spód podkładali stare gazety."
Początkujący

Od: 21 sty 2005, 07:09
Auto: Mazda 323F BG 1,6i 16V; 1991;

Postprzez KUCZYS » 8 cze 2005, 09:57

Kreuzer napisał(a): Problem w tym, że w 323F zamki są zintegrowane z klamką (przynajmniej patrząc z zewnątrz),

Witam.Polecam klamke zobaczyc wewnątrz a nie zewnątrz,ja ostatnio kupilem cale klamki do Fki bo mialem włam i wygląda to tak ,ze wkłady to wkłady a klamka to klamka :) W klamce od wew. masz takie kołnierze, które trzymają właśnie wkład (zamek) i to jest wszystko rozbieralne.Wiem o co ci chodzi.Ze w 3d zamek masz ponizej lub troche z boku klamki (juz nie pamietam) a w Fce w klamce.Poszukaj lepiej od Fki.Ja wczoraj kupilem cale klamki+wklady+kluczyk za 150 zl z Fki z demontażu i nawet w tym samym kolorze co moje.PZDR
Forumowicz

Od: 28 gru 2004, 17:17
Auto: Kiedyś 323f BG,BA.Teraz Toyota Corolla E12