Otwierane lampy – same się otworzyły po włączeniu świateł mijania

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Ania_TM » 13 mar 2010, 19:19

witajcie!
ja też mam podobne atrakcje.

odpalam z rana, świecą mi się światła mijania,ale zegary i pozycyjne nie.
czasem w czasie jazdy coś zaskoczy i działają. zwykle albo działają od razu po odpaleniu, albo nie działają w ogóle.
trochę to uciążliwe.
doczytałam , że to przełącznik zespolony może być walnięty.

ale elektryk ze mnie kiepawy :P wolę gmerać z kluczami :P

nie wiem, co to za fochy madzia stroi ;)
Ania_TM

Postprzez Piotr Wozniak » 21 mar 2010, 21:20

czesc,

Ja tak okresowo miewalem (samo przeszlo), podejrzewam, ze kwestia we wlaczniku zespolonym swiatel- nie styka jakby pozycja posrednia (=pozycyjne). Pomagalo poruszenie wlacznika, ew. wylaczenie i wlaczenie ponownie.
Zegary sie nie podswietlaja w tym przypadku bo to jeden obwod z pozycyjnymi.
Cale szczescie, ze swiatla mijania w takim momencie dzialaja, bo zdarzalo mi sie to juz podczas jazdy noca (!), w kazdym razie trzeba pamietac, ze w tym momencie gasna swiatla tylne pozycyjne, co moze tez nie byc bezpieczne... ;)

Jesli sprawa bylaby w przekazniku to chyba poruszenie wlacznikiem nie zmienialoby sytuacji.

pozdro
WOZI
Forumowicz

Od: 23 mar 2005, 17:13
Auto: MX-3 (BP-DOHC) 1993r
Subaru Outback SBD 2010r
Jeep Cherokee KJ 2.5 CRD

Postprzez djpimpek » 21 sty 2011, 17:27

Dziś dopiero zebrałem siły i zrobiłem. To był przekaźnik od strony pasażera po prawej stronie nóg. Wysuszyłem go suszarką i przelutowałem wszystkie luty bo działo się jak na przykładzie zegarka w tej maździe (raz działa a raz nie ). Starość elektroniki nie radość.
ObrazekMAZDA 323F BG:
1991r – SOHC 1.8 – 16 VALVE – 103KM
Forumowicz

Od: 12 sie 2009, 22:54
Auto: MAZDA 323F BG 91r SOHC 1.8 16V