Rdza progi

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez qazxsw1 » 29 lis 2009, 10:26

zgadza się, ja miałem coś modobnego jak kolega w pierwszym poście. Taka dziura, trochę wieksza, pod spodem w progu. Z zewnątrz nic nie było widać, ale tam była i się z tym wybrałem do blacharza bo zima idzie. Wyciął wzdłuż (zdjął przedni błotnik) od początku do tylniej dokładki zerdzewiały kawałek i całą resztę (ten fragment co jest między wystającą blachą na lewarek do zewnątrz). Wszystko ładnie czarnym zabezpieczył, za 140 zł – wygląda jak nowe. Aż mam ochotę drugą stronę sobie tak zrobić, choć jest ok :D I można śmiało podnośnikiem podnosić, bo można było też załatać jakimiś klejami i szpachlami za 50 zł, ale gwarancji sukcesu to nie daje :)
Forumowicz

Od: 12 cze 2008, 12:34
Auto: Mazda mx-3 1.8 V6, SGI, 93 r.

Postprzez budgie1 » 29 lis 2009, 12:59

Nowe progi + nowe reperaturki błotników i masz spokój. Koszt ok. 400 zł + robocizna.
Początkujący

Od: 28 cze 2009, 09:31
Auto: 323f 1991 1,6 16V

Postprzez Ziolkov » 29 lis 2009, 23:47

budgie1 napisał(a):Nowe progi + nowe reperaturki błotników i masz spokój. Koszt ok. 400 zł + robocizna.

Niestety słyszałem opnie że do MX-6 nie dostanę nowych progów. Jutro sprawdzę w intercarsie i ASO.
Póki co połozyłem podklad epoxy brunox na to farbę antykorozyjną a dziury zalepiłem kitem epoxydowym (poksylina) tak żeby było jako tymczasowe rozwiązanie do jeżdzenia.
Auto jest garażowane więc póki nie będzie pluchy nie ma tragedii.

Eh koszty koszty
323F sprzedana ----> nareszcie MX-6 KL-DE :))
Forumowicz

Od: 11 paź 2009, 20:55
Auto: MX-6 GE KL DE