zamek do drzwi rozwalony [ pilne ]
1, 2
No ja niestety też zostałem niemile zaskoczony próbą włamania do mojej Madzi
na szczęście skończyło się na uszkodzeniu wkładki zamka. W tej chwili nie wiem co z robić z zamkiem ale na pewno chcę założyć alarm z powiadomieniem. Przypadł mi do gustu STIG 11N lub TWO WAY+ moglibyście doradzić który wybrać i wypowiedzieć się czy duże są problemy z montażem tego alarmu w Madzi 323F BJ.
- Od: 20 sie 2008, 20:31
- Auto: Mazda 323F 1.3 16V BJ 1998r
Ludzie co z wami się dzieje dlaczego chcecie wykładać pieniądze na taki chiński Shit.
Kupcie sobie jakieś porządne alarmy rodzimej albo chociaż słowiańskiej produkcji.
Polecam CodePerfect AltimPlus Proxima i SEO to są porządne urządzenia – jestem instalatorem i wiem co piszę.
Pozdrawiam.
P.S. Ceny nie są wcale takie zaporowe a urządzenia te można dostać bezpośrednio na osobę fizyczną.
Kupcie sobie jakieś porządne alarmy rodzimej albo chociaż słowiańskiej produkcji.
Polecam CodePerfect AltimPlus Proxima i SEO to są porządne urządzenia – jestem instalatorem i wiem co piszę.
Pozdrawiam.
P.S. Ceny nie są wcale takie zaporowe a urządzenia te można dostać bezpośrednio na osobę fizyczną.
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
A mógłbyś zaproponować coś z powiadomieniem, być może z możliwością zdalnego odpalenia auta (choć to nie konieczne). Dobrze by było gdyby w zestawie były czujniki cena do 300zł choć jeśli coś naprawdę dobrego i będzie spełniało moje oczekiwania mogę trochę przekroczyć tą cenę.
Odnośnie powiadomienia to jutro w firmie postaram się sprawdzić.
Jeżeli chodzi o zdalne odpalanie to sobie odpuściłem i założyłem Webasto a powody:
Odpalanie przy manualnej skrzyni jest to trochę niebezpieczne
Pozbywamy się fabrycznego IMMO jeżeli takowe posiadamy
Takie urządzenia nie posiadają żadnego polskiego certyfikatu bo są nie legalne w myśl prawa a dlaczego??
Ponieważ nie można zostawiać odpalonego auta bez nadzoru.
To tak w skrócie
Pozdrawiam
Jeżeli chodzi o zdalne odpalanie to sobie odpuściłem i założyłem Webasto a powody:
Odpalanie przy manualnej skrzyni jest to trochę niebezpieczne
Pozbywamy się fabrycznego IMMO jeżeli takowe posiadamy
Takie urządzenia nie posiadają żadnego polskiego certyfikatu bo są nie legalne w myśl prawa a dlaczego??
Ponieważ nie można zostawiać odpalonego auta bez nadzoru.
To tak w skrócie
Pozdrawiam
Pierwsze Z5 Turbo na forum.Maniak Mazda from Hiroshima
- Od: 14 lis 2008, 13:03
- Auto: 323 f ba 1996r 1.5 Z5
OK w takim razie zdalne odpalanie mogę odpuścić sobie jednak liczę na jakąś propozycję zestawu alarmu z czujnikami i powiadomieniem.
Fajną opcją na uszkodzony zamek jest zamontowanie klamek tylnych w przednich drzwiach. Co o tym sądzicie i czy uchwyty mocujące klamki w 323F BJ z przodu i z tyłu są takie same?
Na pierwszy rzut oka klamki z przodu są dłuższe więc chyba nie będzie pasować
Na pierwszy rzut oka klamki z przodu są dłuższe więc chyba nie będzie pasować
Możecie Panowie podpowiedzieć gdzie można zakupić wkładki do zamka, jako następny padłem ofiarą włamania do Madzi i cierpię na uszkodzone zamki. Od tygodnia nie mogę znaleźć wkładów z kluczykiem.
Połasiłbym się nawet na używkę byle komplet lewa/prawa + stacyjka
Połasiłbym się nawet na używkę byle komplet lewa/prawa + stacyjka
-
Ashtarr
1, 2