Jakie żarówki świateł mijania? (323F BG)
1, 2
No własnie bardzo białą, wręćz srebrzystą poświate maja Osram SilverStar, o których pisałem wczesniej. One przy standardowej mocy swiecą najlepiej ze wszystkich jakie miałem. A jeździłem na róznych – Philipsy zółte, jakieś blue, osramy allseason (zółto-fioletowe), osram bluecośtam, no i teraz mam osram silverstar. Praktycznie na tych silverstarach jest równie dobrze a moze nawet troche lepiej niz było na jakiejś zwykłej 100W, bo taką na chwilę włożyłem z braku laku na trasie. Tak więc polecam te, bo i w deszczu i na sniegu ładnie świecą. A te bluecośtam i żółtawe na asfalcie są nawet ok, ale jak przyjdzie śnieg, to kiepawo, bo się szybko oczy męczą bo się odbija i robi reflex.
Aha, jak założysz 100W, to primo instalacja będzie się przegrzewać (weź też pod uwagę, ze mijania nie są na przekaźniku, tylko przełącznik pod kierą załącza bezpośrednio obwód). Do tego oprócz kruszącej się izolacji kabli do żarówki i w perpektywie łamiących się kabli, to jeszcze może odkształcić Ci odblaski w lampach a w skrajnym przypadku moze pęknąć klosz.
Lepiej kup mozliwie najlepsze zarówki 55W niz jakies "normalne" 100W.
Ale decyzja należy do Ciebie. aha, te silverstary sa normalne H4 i nic nie musisz przerabiać!!! Wkładasz i jedziesz.
Pozdro
Smirnoff
Aha, jak założysz 100W, to primo instalacja będzie się przegrzewać (weź też pod uwagę, ze mijania nie są na przekaźniku, tylko przełącznik pod kierą załącza bezpośrednio obwód). Do tego oprócz kruszącej się izolacji kabli do żarówki i w perpektywie łamiących się kabli, to jeszcze może odkształcić Ci odblaski w lampach a w skrajnym przypadku moze pęknąć klosz.
Lepiej kup mozliwie najlepsze zarówki 55W niz jakies "normalne" 100W.
Ale decyzja należy do Ciebie. aha, te silverstary sa normalne H4 i nic nie musisz przerabiać!!! Wkładasz i jedziesz.
Pozdro
Smirnoff
- Od: 20 paź 2003, 17:16
- Auto: ma$da CA KL-ZE – już nie ;) & CA B6
H1/ H1/H3 zalezy od wersji ( reflektora )
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Wymontowac zarówki – to najlepsza metoda.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Panowie, montował ktoś żółte żaróweczki a'la francuz do Bagietki? Ot mnie naszło na taki eksperyment. Felgi czekają na malowanie na ciemnożółty, budę mam intensywnie turkusową, liczę na osiągnięcie fajnego kontrastu. Co Wy na taki pomysł?
___
Nevermind. Właśnie doczytałem o przepisach regulujących kolor żarówek. Damn it, jadę do Japonii!
___
Nevermind. Właśnie doczytałem o przepisach regulujących kolor żarówek. Damn it, jadę do Japonii!
zoom-zoom
- Od: 12 lut 2012, 01:28
- Auto: Mazda 323F BG '92
1.6; 88KM, 130Nm
To już wiemy 
Miał ktoś styczność z żarówkami Tungsram ?
Miał ktoś styczność z żarówkami Tungsram ?
- Od: 9 maja 2011, 15:04
- Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11
Hej, zainteresujcie się tematem
: jest nowa polska firma BrighTec, wchodzą na rynek, fajna więc warto skorzystać:
https://www.facebook.com/BrighTecPL?sk= ... 2475297229
Ostatnio polecił mi sprzedawca więc kupiłem na wymianę + zapas. Jestem zadowolony a może nawet skuter wygram bo konkurs na rozruch zrobili![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
https://www.facebook.com/BrighTecPL?sk= ... 2475297229
Ostatnio polecił mi sprzedawca więc kupiłem na wymianę + zapas. Jestem zadowolony a może nawet skuter wygram bo konkurs na rozruch zrobili
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 9 lut 2012, 11:32
- Auto: Mazda 6 1.8; 2004
djakob napisał(a):Miał ktoś styczność z żarówkami Tungsram ?
Raz kupiłem i drugi raz tego nie zrobię. Po 2-3 miesiącach jedna żarówka się przepaliła
Może to tylko zbieg okoliczności ale uraz pozostał

- Od: 23 wrz 2005, 14:02
- Auto: Burbo Astina
Insane Y60
ja z czystym sumieniem polecam osram NightBreaker+ które świetnie spisywały sie w lecie na suchym jak również teraz kiedy drogi są ośnieżone na zime natomiast odradzam nieraz zachwalane philips bluevision ponieważ tamtej zimy miałem takie i odbijały światło od śniegu strasznie męcząc oczy odradzam także stosowanie żarówek o zwiększonej mocy 90/100W bo po 1 primo nie mają homologacji i zabierają dowód za nie tak jak i za pseudo xenony ale również niszczą przewody,kostki w moim przypadku wyglądało to tak iż miałem kupione zamienniki lamp w 323f bg na te z gładkim szkłem i po 3 miesiącach użytkowania żarówek 90/100 zmarszczył mi się cały odblask... lampy poszły do wymiany na stare plus dobra żarówka i wyszło na to że jest tak najlepiej
- Od: 7 wrz 2007, 12:51
- Auto: mx-3 1.6 107KM 98r
Generalnie ludzie marudzą na te Philipsy. Znajomy miał – nie do końca był zadowolony a na pewno nie za tę cenę.
A te żarówki z Brighteca dają radę
A te żarówki z Brighteca dają radę
- Od: 9 lut 2012, 11:32
- Auto: Mazda 6 1.8; 2004
1, 2