Witam!
Mam do sprzedania taki zbiorniczek ze sprawnym silniczkiem...
Pozdrawiam!
Bartek
Spryskiwacz tylnej szyby 323F
1, 2
Odkad kupiłem swoja Madzie nie działał w niej spryskiwacz tylnej szyby. Minęła zima i postanowiłem coś z tym zrobić, wymontowałem zbiornik i okazało się, że całą pompkę zeżarła rdza. Nie wiem co poprzedni właściciel z tym robił, ale silnik jest skorodowany i zatarty, a dodatkowo pozrywane jest uzwojenie. Spryskiwacz by się przydał stąd więc moja prośba o koleżeńską pomoc w załatwieniu pompki albo całego zbiornika z pompką. Może ktoś z klubowiczów ma w okolicy szrot, albo może łatwiej niż ja dostać ten element (mi niestety nie udało się u mnie w sklepach nigdzie nic takiego zamówić) i byłby gotów pomóc. W razie czego prosze o kontakt dogadamy szczególy transakcji. A może ktoś zna łatwiejszy do dostania zamiennik, albo jakiś szrot w Kotlinie Kłodzkiej albo okolicy Wałbrzycha który dysponuje Madziami?
- Od: 3 lut 2005, 08:56
- Auto: 323F '90 1.6 16V
Hej!
Mam na zbyciu pojemnik ze sprawną pompką z 323 3-drzwiowej – myślę, że w 323F jest podobny. Może masz możliwość zrobienia zdjęcia tego swojego – wtedy bym porównał dla pewności... Kontakt do mnie: cbg # tlen.pl i cbg # gazeta.pl.
Pozdrawiam!
Bartek
Mam na zbyciu pojemnik ze sprawną pompką z 323 3-drzwiowej – myślę, że w 323F jest podobny. Może masz możliwość zrobienia zdjęcia tego swojego – wtedy bym porównał dla pewności... Kontakt do mnie: cbg # tlen.pl i cbg # gazeta.pl.
Pozdrawiam!
Bartek
- Od: 25 paź 2003, 21:13
- Auto: tymczasowo Civic
U mnie wystapil ten sam problem z [jakim?] spryskiwaczem.
Silniczek przerdzewialy a uzwojenie pozrywane
Na szrotach w kRk nie moge znalezc takiego.
Jezeli ktos bedzie takowym dysponowal to prosze o info.
autko to 323F 92rok
– sam silniczek bedzie wystarczajacy
Pozdrawiam i czekam na info
Silniczek przerdzewialy a uzwojenie pozrywane
Na szrotach w kRk nie moge znalezc takiego.
Jezeli ktos bedzie takowym dysponowal to prosze o info.
autko to 323F 92rok
– sam silniczek bedzie wystarczajacy
Pozdrawiam i czekam na info
-
Gość
Hmmm...
Ten zbiorniczek jest prostokątny, jego wysokość to 17-18 cm, szerokość 14 cm, grubość ~9 cm. Silniczek jest "wbudowany" w bryłę tego zbiorniczka w jego dolnej części. Kurcze, może uda mi się zrobić w ciągu tygodnia zdjęcia tego elementu. Sam silniczek wygląda inaczej niż ten, którego zdjęcia przesłali mi koledzy szukający tego do 323F. Podmienić pompki nie będzie się więc dało, można się zdecydować na wymianę całości – wymiary podałem, fotki może zrobię...
Pozdrawiam!
Bartek
Ten zbiorniczek jest prostokątny, jego wysokość to 17-18 cm, szerokość 14 cm, grubość ~9 cm. Silniczek jest "wbudowany" w bryłę tego zbiorniczka w jego dolnej części. Kurcze, może uda mi się zrobić w ciągu tygodnia zdjęcia tego elementu. Sam silniczek wygląda inaczej niż ten, którego zdjęcia przesłali mi koledzy szukający tego do 323F. Podmienić pompki nie będzie się więc dało, można się zdecydować na wymianę całości – wymiary podałem, fotki może zrobię...
Pozdrawiam!
Bartek
- Od: 25 paź 2003, 21:13
- Auto: tymczasowo Civic
Mój silniczek zardzewiał po zimie.Wykożystałem pomysł z workiem od malucha. "I TO JEST BARDZO DOBRA KONCEPCJA"
Wkłada się worek w miejsce po zbiorniczku (tył MX3) podłanczasz kabelki i wężyk,kocyk na to i tyle. Sika jak talala. koszt ok. 30zł.

Wkłada się worek w miejsce po zbiorniczku (tył MX3) podłanczasz kabelki i wężyk,kocyk na to i tyle. Sika jak talala. koszt ok. 30zł.
- Od: 24 maja 2005, 14:10
- Auto: MAZDA mx3 BP-T
A ja mam z kolei problem ze spryskiwaczem przedniej szyby. Wie ktoś może gdzie się znajduje pompka, bo zaglądałem i jakoś nie moglem jej zlokalizować 
Była 323C, jest Renault Clio. Sentyment do marki pozostał.
- Od: 11 sty 2005, 13:47
- Auto: Renault Clio 2 ph2, 1.4 16V
Głowy nie dam ((SMOKE)) , ale zainspirowany twoim juz drugim postem w tej sprawie – wywiad w swojej (323C) przeprowadziałem i coś mi się wydaje że trzeba zdemontować przednie prawe koło i to wew. plastikowe nadkole i prubować się dostać do zbiornika przedniego spryskiwacza od tej właśnie dupy-strony (czyli od strony koła i spodu.No ewentualnie zdemontować przedni zderzak.
. Proszę mnie poprawić jeśli się myle (co do 323C oczywiście). 

323/BG/hb/1.3i/16V/91r oraz 323C/BA/1.5i/16V/94r /Samochody są jak ludzie – niezależnie od marki, dobre i złe a problem polega na tym żeby się w porę zorientować kto jaki jest...
- Od: 31 paź 2004, 11:50
- Auto: 323
LUP tego się właśnie obawiałem
Bo zaglądałem tam i tak mi się właśnie wydawało że to trzeba od pupy strony, albo trzeba mieć małe japońskie dłonie
No nic, na razie mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, a jak zacznie to zastosuje spryskiwacz ręczny
Po co się męczyć???
Mr Muscle Cię wyręczy
No nic, na razie mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, a jak zacznie to zastosuje spryskiwacz ręczny

Po co się męczyć???
Mr Muscle Cię wyręczy

Była 323C, jest Renault Clio. Sentyment do marki pozostał.
- Od: 11 sty 2005, 13:47
- Auto: Renault Clio 2 ph2, 1.4 16V
Ja to bym to robil szybko ,bo bez spryskiwacza jak bez.....
. Właściwie codziennie uzywam- mam jakąś manie czystej przedniej szyby chyba.Poza tym szyba się nie rysuje. Zrobisz jak chcesz.Zagadaj na g-g to porozważamy opcje
.Pozdro. 

323/BG/hb/1.3i/16V/91r oraz 323C/BA/1.5i/16V/94r /Samochody są jak ludzie – niezależnie od marki, dobre i złe a problem polega na tym żeby się w porę zorientować kto jaki jest...
- Od: 31 paź 2004, 11:50
- Auto: 323
1, 2