czy to padł jakiś bezpiecznik?
Strona 1 z 1
mam problem, moja maździocha jezdzi superowsko, tylko chyba za mało sie nia opiekowalam bo dzis w jednej chwili przestało dzialac: oświetlenie wnętrza, alarm i centralny zamek, ktory nie jest podłączony do pilota, nie pali sie moje ulubione zielone światełko przy stacyjce
, a bzyczek sygnalizujacy palące się światła zaczyna bzyczeć jak zgasze slinik a jeszcze nie otworze drzwi i jeszcze ostatnia rzecz – zresetowal sie tez zegarek, co to moze być?, co sprawdzać?, jak przywrócić moje kochane autko do poprzedniego stanu, z gory dziekuje za rady
- Od: 2 paź 2004, 20:35
- Auto: 323f, 91r, 1.8, 16v, BG
jest jeden bezpiecznik z opisem ROOM
Zacznij od niego, ale nie wydaje mi się, żeby to była jego wina.
Nie wiem jak jest w 323, ale u mnie napewno są za to wszystko odpowiedzialne co najmniej dwa bezpieczniki.
Obawiam się gorszego, być może jakieś spięcie:(
Gorsza, dlatego, że jak byłem ze swoją Magdalenką u jednego elektryka-magika to powiedział, że nie zrobi, bo nie ma schematu.
Drugi odpowiedział, że może podłubać, ale to będzie dużo kosztować i długo trwać. Przesiedziałem dwa dni z miernikiem i zrobiłem wszystko sam.
Bardzo możliwe jest również, że gdzieś jakiś kabel się przetarł, lu coś takiego i niełączy dobrze. Bo kto by alarm z centralnym podpiął pod bezpiecznik od wnętrza???
Pozdrawiam
Zacznij od niego, ale nie wydaje mi się, żeby to była jego wina.
Nie wiem jak jest w 323, ale u mnie napewno są za to wszystko odpowiedzialne co najmniej dwa bezpieczniki.
Obawiam się gorszego, być może jakieś spięcie:(
Gorsza, dlatego, że jak byłem ze swoją Magdalenką u jednego elektryka-magika to powiedział, że nie zrobi, bo nie ma schematu.
Drugi odpowiedział, że może podłubać, ale to będzie dużo kosztować i długo trwać. Przesiedziałem dwa dni z miernikiem i zrobiłem wszystko sam.
Bardzo możliwe jest również, że gdzieś jakiś kabel się przetarł, lu coś takiego i niełączy dobrze. Bo kto by alarm z centralnym podpiął pod bezpiecznik od wnętrza???

Pozdrawiam
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Aha no i jeszcze martwi mnie piszczek od świateł. On jest sterowany masą, więc jeżeli piszczy, przy zamkniętych drzwiach, znaczy, że pewnie gdzieś dostaje przebicie z masy.
Jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzenia
Jeszcze raz pozdrawiam i życzę powodzenia
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
Wiecie prawdopodobnie to bezpiecznik-i ?, ale rowniez instalacja.
Bezpieczniki nie pala sie od tak, tylko gdzies musi byc jakis zwarcie badz przebicie.
Czasem nie zalalo ci instalacji elektrycznej ?. Auto jest garazowane
. Wymienialas cos ostatnio
( polalas gdzies woda??, napisz).
narqa
Bezpieczniki nie pala sie od tak, tylko gdzies musi byc jakis zwarcie badz przebicie.
Czasem nie zalalo ci instalacji elektrycznej ?. Auto jest garazowane
narqa
- Od: 27 sie 2004, 10:17
- Auto: Mazda 323f 1.6 16v 1991r
Bardzo wszystkim dziekuje, dzis wymienilam bezpiecznik ROOM i wszystko zaczelo dzialac jak dawniej
. Faktycznie jak wspominalam wczesniej pukalam chlodnice i troche wody moglo sie dostac tu i ówdzie, ale mam nadzieje ze wszystko teraz bedzie ok. Teraz kolejnym miom zadaniem jest przepchanie wtryskiwaczy bo troche przerywaja gdyz zaniedbalam torszeczke
moj ukochany samochodzik i za duzo jezdzilam na gazie , za szybko zmienialam na gaz, ale sie poprawie i bezawaryjnych aut.

- Od: 2 paź 2004, 20:35
- Auto: 323f, 91r, 1.8, 16v, BG
Witam
Ja mam nastepujacy problem
wyjalem dzis zarowki od podswietlenia wnetrza,aby wlozyc je do kolegi i zobaczyc jak u niego swieca (z racji tego,ze sa W5W moga dzialac jako postojowki) Po sprawdzeniu, gdy wlozylem je spowrotem do swojego auta juz nie zadzialaly, a poza tym zresetowal sie zegarek, przestal dzialac dzwiek wlaczonych swiatel i kluczyka w stacyjce przy otwartych drzwiach oraz nie dziala takze centralny zamek przy drzwiach pasazera. Co sie moglo stac ?
Ja mam nastepujacy problem
wyjalem dzis zarowki od podswietlenia wnetrza,aby wlozyc je do kolegi i zobaczyc jak u niego swieca (z racji tego,ze sa W5W moga dzialac jako postojowki) Po sprawdzeniu, gdy wlozylem je spowrotem do swojego auta juz nie zadzialaly, a poza tym zresetowal sie zegarek, przestal dzialac dzwiek wlaczonych swiatel i kluczyka w stacyjce przy otwartych drzwiach oraz nie dziala takze centralny zamek przy drzwiach pasazera. Co sie moglo stac ?
- Od: 26 sie 2005, 08:00
- Auto: Audi A6 (C5) Sedan 2.8 V6 193 KM
Strona 1 z 1