Alo,
mam prosbe do osob posiadajacych podobne ustrojstwo. Co prawda nie jest to moje pierwsze spotkanie z automatycznymi pasami bezpieczenstwa, ale czas przyjrzec sie im blizej.
Czy Wasze pasy (te "wyjezdzajace" z tunelu srodkowego) sie normalnie blokuja po szarpnieciu? Moje maja z tym problem. Czy zalezy to od jakiegos czujnika?
Druga kwestia, czy ktos reanimowal taki pas lub ma czesci? (mam zwalona lewa prowadnice, chyba urwalo sie ciegno i pas stanal) Czy ktos przekladal zwykle pasy z BG? Chcialbym sie chyba tego podjac.
Dzieki za odpowiedzi i dyskusje.
Automatyczne pasy w BG – prośba o komentarz
Strona 1 z 1
Chcialem sobie i zainteresowanym odpowiedziec, iz pasy automatyczne nie blokuja sie za pociagnieciem, tylko dopiero w czasie gwaltownego hamowania i wypadku (odpowiada za to czujnik przyspieszen i komputer). Uff 
Ktoś kiedyś napisał na forum, że rozbierał mechanizm pasów w swojej amerykańskiej wersji 626, lub Xedos. I tam znajdował się mechanizm z kulką, która przy gwałtownym hamowaniu lub wypadku siłą bezwładności blokowała pasy.
Dzieki za komentarz 

Strona 1 z 1