Rozmiar szyberdachu??
Strona 1 z 1
Witam mam do was pytanie a w sumie to prośbe. Mam problem od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy
Kupując samochód gościu zapewniał mnie że szyberdach (który jest nowiutki i zapakowany) bedzie pasował do dziury (która była zaklejona dykta bo poprzedni szyberdach mu cieknoł i go wymontował a nowego nie zdążył założyć). Na początek zajołem sie blacharką stwierdzając że szyberdach zamontuje jak już wszystko bedzie gotowe (nie wiem dlaczego ale z natłoku wrażeń poprostu zapomniałem wogóle sprawdzić czy szyberdach pasuje). I po jakiś 2 tygodniach gdy mazda była gotowa troszeczke sie załamałem gdy okazało się że nowy szyberdach który był w pudle jest poprostu zamały
. (Nie jest to szyber z mazdy tylko jakiś inny "uniwersalny") Wiec teraz musze załatwić gdzieś oryginalny szyberdach. Tylko że coś mi się wydaje że dziura która jest w dachu nie jest fabryczna lecz ktoś sam sobie ją zrobił. No i teraz nie wiem bo dziura ma wymiary 48cm na 87cm. I oto moja prośba czy ktoś mógłby sprawdzić u siebie jakie wymiary powinien mieć oryginalny szyberdach z mazdy?? Bo już wkońcu nie wiem co tam było tak naprawde założone w tym aucie
Bardzo prosze o szybką odpowiedź
- Od: 25 maja 2007, 22:44
- Auto: Mazda 323f 1,6 GLX (BG)
witam, powiedz jaki masz ten szyber? czy otwierany ręcznie czy elektrycznie? bo z tego co mi sie zdaje to te otwierane recznie sa troche mniejsze. teraz ci nie podam wymiarów bo nie mamm madzi pod reką :0) ale sprawdze jutro. Powiedz mi jszcze jakiego jest rozmiaru ten twoj uniwersalny, bo moj roszke zaczyna cieknac, to moze bysmy sie jakos dogadali
. pozdrawiam
- Od: 26 sie 2006, 12:33
- Auto: 323F 8V 90r BG
otwierany ręcznie przynajmniej tak mi sie wydaje że taki powinien tam być bo nie ma miejsca pod podsufitka żeby siętam cokolwiek schowało. Ten uniwersalny co mam ma wymiary 45cm na 80cm i jest przesuwany. Jak tylko bedziesz mógł to podaj mi jaki powinien mieć wymiar ten oryginalny szyberdach do mazy. A może któs ma taki do sprzedania??
- Od: 25 maja 2007, 22:44
- Auto: Mazda 323f 1,6 GLX (BG)
klimo88 napisał(a):dzieki wielkie za pomoc:) a niewiesz czasami kto miałby do sprzedania oryginalny szyberdach?? lub gdzie taki moge zdobyć??
Na allegro sprzedają samochody na części . Poszukaj tego co ciebie interesuje i zadzwoń do gościa.
- Od: 5 maja 2006, 17:00
- Auto: Mazda Premacy 2.0 DiTD 2002
Strona 1 z 1