Pozdrawiam :–)
Kontrolki po lewej stronie na liczniku w maździe – o czym informują ?
Strona 1 z 1
Witam. Prosze mi powiedzieć o czym informują te 3 kontrolki na zegarach w maździe 323 BG 1.3 co są po lewej stronie, zegary bez obrotomierza. Chodzi mi o te co tak samo wyglądaja ja te po prawej stronie, ktore palą sie na czerwono i są od akumulatora, ręcznego i oleju. Jak patrzyłem na jedną z nich pod kątem i jak słońce dobrze padało to pisało na niej HOLD. Teraz chyba sie już jasno wyraziłem heh
Ostatnio edytowano 30 maja 2007, 13:09 przez M4c1ek, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 27 kwi 2007, 16:53
- Auto: 323F BA 1.5 16V DOHC
mam takie zegary z poprzedniego auta, spojrzalem z tylu i jest opisane tak 1. abs
2. heat – tu nie wiem o jakie podgrzewanie mialoby chodzic?
3. hold
aha no i te opisy sa tylko z tylu, bo przynajmniej w tej wersji ktora ja mialem nie dzialala zadna – abs'u i automatu nie bylo
2. heat – tu nie wiem o jakie podgrzewanie mialoby chodzic?
3. hold
aha no i te opisy sa tylko z tylu, bo przynajmniej w tej wersji ktora ja mialem nie dzialala zadna – abs'u i automatu nie bylo
- Od: 9 lis 2003, 00:21
- Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)
No to juz Ci mowie
te trzy kontrolki po lewej w rogu zegarow (bez obrotomierza) to:
1. pierwsza z lewej. Lampka sygnalizacji obeznosci wody w filtrze powietrza (tylko diesle)
2. druga z lewej na dole. HOLD Lampka włączenia pozycji hold (bieg postojowy, tylko w automatach)
3. górna. Lampka kontrolna minimalnego pozimu cieczy w układzie chłodzenia.
1. pierwsza z lewej. Lampka sygnalizacji obeznosci wody w filtrze powietrza (tylko diesle)
2. druga z lewej na dole. HOLD Lampka włączenia pozycji hold (bieg postojowy, tylko w automatach)
3. górna. Lampka kontrolna minimalnego pozimu cieczy w układzie chłodzenia.
Mazda 323 1.5 85' ==> Mitsubishi Lancer 1.5 88' ==> Mazda 323 F 1.6 16v 91' ==> Mazda 323 F 2.0 V6 Lantis 97'==>BMW 318i E46 02'==> bedzie mps
- Od: 28 maja 2007, 12:58
- Auto: Bayerische Motoren Werke
Witam
Zaświeciła mi się dziś w trakcie jazdy kontrolka (ta poniżej kontrolki hamulca ręcznego) i niestety w instrukcji nie doszukałem się czego ona moze dotyczyć
http://patrz.pl/?202085
Prosiłbym o pomoc co jest powodem i przede wszystkim o czym informuje mnie ta zapalona kontrolka
Dodam jeszcze że w trakcie jazdy kontrolka zgasiła sie na parę minut a potem znów zapaliła
Z gory dziękuję za ewentualną pomoc.
Pozdrawiam
Zaświeciła mi się dziś w trakcie jazdy kontrolka (ta poniżej kontrolki hamulca ręcznego) i niestety w instrukcji nie doszukałem się czego ona moze dotyczyć
http://patrz.pl/?202085
Prosiłbym o pomoc co jest powodem i przede wszystkim o czym informuje mnie ta zapalona kontrolka
Dodam jeszcze że w trakcie jazdy kontrolka zgasiła sie na parę minut a potem znów zapaliła
Z gory dziękuję za ewentualną pomoc.
Pozdrawiam
- Od: 2 sty 2007, 22:02
- Auto: Mazda 323 Bj 2.0 DiTD 99r.
Strona 1 z 1