Problem. Wymiary głębokości montażowej głośników do 323f rok
1, 2
Witam
Tak jak w temacie. Jakiej głębokości mogę założyć głośniki do 323f z roku 1998 bo z tego co mi wiadomo to miejsca montażowe za głębokie nie są.Interesują mnie wymiary do przodu i do tyłu. Średnica wiem jaka jest z innych postów tak że pisać nie trzeba.
I jeszcze jedno pytanie. Co myślicie o tych głośnikach? Myślicie, że mogą być dobre? A może dwudrożne to zły pomysł?
Nie jestem wielkim audiofilem i nie potrzebuję żadnych tub i wzmacniaczy. Chcę mieć tylko pożądny dźwięk z dobym basem z 4 głośników i radia cd. Kasa na głośniki to 500-700zł.
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam forumowiczów
Tak jak w temacie. Jakiej głębokości mogę założyć głośniki do 323f z roku 1998 bo z tego co mi wiadomo to miejsca montażowe za głębokie nie są.Interesują mnie wymiary do przodu i do tyłu. Średnica wiem jaka jest z innych postów tak że pisać nie trzeba.
I jeszcze jedno pytanie. Co myślicie o tych głośnikach? Myślicie, że mogą być dobre? A może dwudrożne to zły pomysł?
Nie jestem wielkim audiofilem i nie potrzebuję żadnych tub i wzmacniaczy. Chcę mieć tylko pożądny dźwięk z dobym basem z 4 głośników i radia cd. Kasa na głośniki to 500-700zł.
Jakieś sugestie?
Pozdrawiam forumowiczów
-
kubik17
kubik17 napisał(a):nie potrzebuję żadnych tub i wzmacniaczy
kubik17 napisał(a):Chcę mieć tylko pożądny dźwięk z dobym basem z 4 głośników i radia cd
To tak jakbys napisał: nie jestem rajdowcem, nie potrzebuje jakiegoś turbo czy 3l pojemności, chce mieć tylko 6 sekund do setki z silnika 1.1
Poza tym, uzupełnij profil. Co go głębokości to chyba nie ma problemów, na panelach wejdzie i z 70 mm. OsMax ostro coś rzeźbił w tym modelu, moze odpowie?
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
W przypadku 323F BG maksymalna głębokość głośnika, którą można zastosować aby bez przeszkód otwierać szybe to ok. 60mm bez stosowania jakichkolwiek dystansów. Po zastosowaniu dystansów głębokość zwiększa sie o grubość takowego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
MAZDA ... To jest naprawdę ważne.
- Od: 20 sie 2004, 08:40
- Auto: 323F & 350Z
kubik17 Pisał już PW do mnie wiec wie co mozna wsadzic. Mam na dole R6A i nawet przy probnej przymiarce bez dystansow wchodzily na styk przy otwartej szybie. Ja mam jeszcze 2 dystanse jeden z MDF 18mm i drugie alu pierscien ok 10mm wiec miejsca co niemiara do tego modelu idzie wkladac glosniki estradowe 

- Od: 24 cze 2006, 19:18
- Auto: Mazda 323F BA 98' 1,5l
Dzięki za odpowiedzi. Temat zakończony.
Do Xionc
Złe dałeś porównanie. Bardziej sprecyzuje. Jako, że nie jestem audiofilem nie interesuje mnie wysokiej jakości dźwięk z tub i wzmacniaczy tylko dobry z 4 głośników. Głośniczki już sobie wybrałem z Alpine i zamknę się w 550zł.
Profil naturalnie uzupełnię w miarę czasu. Teraz znikam na parę dni.
Pozdrawiam
Do Xionc
Złe dałeś porównanie. Bardziej sprecyzuje. Jako, że nie jestem audiofilem nie interesuje mnie wysokiej jakości dźwięk z tub i wzmacniaczy tylko dobry z 4 głośników. Głośniczki już sobie wybrałem z Alpine i zamknę się w 550zł.
Profil naturalnie uzupełnię w miarę czasu. Teraz znikam na parę dni.
Pozdrawiam
-
kubik17
Witam wszystkich,
Rozumiem, ze w 323F '96r w przednie drzwi wejda glosniczki 5x7 o glebokosci 60mm i bede bezproblemowo opuszczal elektryczna szybe?
(bo tak nie do konca zostalo tu to wytlumaczone)
Warto wymienic oryginalne kable z radia do glosnika? czy nie ma sensu?
z gory dziekuje za odpowiedz,
pzdr
Kamil
Rozumiem, ze w 323F '96r w przednie drzwi wejda glosniczki 5x7 o glebokosci 60mm i bede bezproblemowo opuszczal elektryczna szybe?
(bo tak nie do konca zostalo tu to wytlumaczone)
Warto wymienic oryginalne kable z radia do glosnika? czy nie ma sensu?
z gory dziekuje za odpowiedz,
pzdr
Kamil
- Od: 2 paź 2004, 23:30
- Auto: 323F '96, CBR
A czy moze ktos z Was mógłby mi pomóc, bo od niedawna mam Mazde i nie wiem nawet za bardzo jak zabrać się do wymiany tych głóśników, jak je wyjąć i wymienic na nowe lub wogóle zamontować (bo z tyłu nie mam)???
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
tu masz wszystko, krok po kroku:
http://www.sebiarts.de/mazda/mazindex.htm
dzial: workshops
---------------------------------------------------------------------
glebokosc glosnikow (przod) w 323f '96 rok od opuszczonej szyby mierzona recznie miarka to 7,8mm
i jakos mi sie wogole nie widzi by tam weszly glosniki 16,5cm na szerokosc...
http://www.sebiarts.de/mazda/mazindex.htm
dzial: workshops
---------------------------------------------------------------------
glebokosc glosnikow (przod) w 323f '96 rok od opuszczonej szyby mierzona recznie miarka to 7,8mm
i jakos mi sie wogole nie widzi by tam weszly glosniki 16,5cm na szerokosc...
- Od: 2 paź 2004, 23:30
- Auto: 323F '96, CBR
A czy moze ktos zna dokladny wymiar glosników ktore pasuja do tylnych drzwi mazdy 323F z 95roku?? To tez by mi ulatwilo bo juz moglbym kupic jakies i nie musialbym jezdzic z rozmontowana tapicerka na drzwiach i czekac az mi przysla 
- Od: 14 maja 2007, 00:10
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r
Tyl:Tasior napisał(a):Jak je zdjac?

http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... +boczk%F3w przód

1, 2