Odnośnie regulacji...do silniczka przykręcona jest taka wygięta lekko blaszka na którą nałożone jest , nazwe to cięgno mechanizmu odpowiedzialnego za podnoszenie reflektora, o ile dobrze pamiętam to ja w celu wyregulowania wysokości podnoszenia reflektora odkręciłem tą lekko wygiętą blaszkę dokręcona do silniczka,ona osadzona jest nazwijmy to na wieloklinie, przesunąłem ja o jeden lub dwa ząbki i sprawdziłem efekt, i tak metodą prób i błędów przestawiając tą blaszkę w jedną lub w drugą stronę uzyskałem efekt taki jak chciałem.Drobną korektę zrobiłem jeszcze klapką...
mod napisał(a):ale jak jade w 5 osob – rowniez czesto to znowu swiecie w niebo co przeszkadza innym
A nie masz regulacji wysokosci reflektora w kabinie???Pamiętam że u mnie było cos takiego bo nawet zmieniałem złączkę do silniczka odpowiedzialnego za to, silniczek powinien być pod ta pokrywką zaraz za reflektorem...
tomgoral napisał(a):Lampa po zapalaniu świateł nie chce się podnieść,
sprawdz czy wszystkie elmenty do otwierania lampy połączone są z silniczkiem ...jeśli tak to moze coś sie z silniczkiem jest nie tak????
tomgoral napisał(a):Na domiar złego jeszcze nie chce mi sie maska zamknać ( nie odbija mi dzwignia pod kierownicą)
zerknij czy nie pękła Ci sprężynka znajdująca sie przy mechaniźmie do otwierania maski ( z przodu , zaraz pod dzwignią do otwierania maski)
Pozdrawiam....
Kriss