Brak podnoszenia sie lamp i brak dlugich swiatel

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Columb » 27 paź 2006, 12:12

A ja mam taki problem ze po wlaczeniu swiatel lampy sie nie podnosza.Swieca schowane.Dopiero jak przyciskiem otworze to sie podnosza. Do tego doczodzi brak dlugich swiatel. Poprostu jak wlaczam dlugie to krotkie gasna a dlugie nie zapalaja. Czasami cos cyknie w przekazniku kolo nog kierowcy i wtedy lampy sie podniosa bez bocznego przycisku i wtedy dlugie dzialaja normalnie. Podmienialem juz wszystkie przekazniki kolo nog kierowcy i nic to niedalo, elektronik sprawdzal moje przekazniki i sa ok. Juz nie wiem coto moze byc.
Pomozcie cos.Czy prad przechodzi gdzies wczesniej przez jakis jeszcze przekaznik zanim trafi do ych kolo nog pasazera?? Moze on(jesli jest) szwankuje albo zrodlo pradu nie podaje.Juz nie wiem co robic.
Forumowicz

Od: 21 lip 2005, 17:10
Auto: Mazda 323f 1,6 16V 92

Postprzez azi63 » 29 paź 2006, 11:47

Przekazinik od podnoszenia lamp jestod strony paszżera przy drzwiach.Mogą być coś ze stykami lub z przeazinikiem .Mam to samo przy swojej.
azi63

Postprzez Columb » 29 paź 2006, 20:10

I rozwiazalem sam swoj problem:) otoz zdjalem obudowe gorna i dolna przelacznikow od swiatel i wycieraczek,powypinalem wszystkie kosteczki i napsikalem cos takiego jak WD40 w kazdy styk elektryczny szczegolnie w te miejsca gdzie styki osloniete sa taka przezroczysta malutka pleksa. Sa one na gorze na wprost i na dole tez na srodku. zreszta wszedzie zlalem preparatem i momentalnie wszystko zaczelo dzialac jak powinno. Nawet tylne przeciwmgielne zaczely dzialac a wczesniej nie dzialaly.
Forumowicz

Od: 21 lip 2005, 17:10
Auto: Mazda 323f 1,6 16V 92