witam
mam nastepujacy problem..
mam mazde 323 1,6i gt 87r
i gdy pada deszcz gdy rusze szybciej leci woda doslownie "chlusta" na nogi pasarzera!!
doslownie musi sciekac z pod szybia alboo no wlasnie skad?
nie mam pojecia moze ktos ma jakies pomysly?
woda leci po przewodach i stamtad pochodzi ..
sam juz nie wiem
nie chce rozbioerac polowy auta...
pozdr
Woda cieknie na nogi pasażera
Strona 1 z 1
Pod maska powinien byc spływ wody z kratek
On pewnie jest zapchany i jak wiecej wody sie zatrzyma to ona wpływa do srodka
Musisz zdiac kratke i jakos ten spływ przetkac i powinno działac
On pewnie jest zapchany i jak wiecej wody sie zatrzyma to ona wpływa do srodka
Musisz zdiac kratke i jakos ten spływ przetkac i powinno działac
Minister infrastruktury ostrzega:
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
Kierowco! paląc gumy na szosie popierasz Samoobrone:–)
Fiat :–)
- Od: 17 lis 2003, 01:14
- Auto: Fiat Brava1,6
Chrysler Sebring 2,7Lxi
Witam!
Od kilku tygodni mam problem – po deszczu pojawia się pod fotelem pasażera sporo wody... Woda jest tylko i wyłącznie w tamtym miejscu, po bokach nie udało mi się namierzyć mokrej tapicerki, co wskazywałoby skąd spływa woda. Pomocy! Podejrzewam szyberdach (uszczelka nadaje się do wymiany), ale którędy woda może się dostawać >pod< ten fotel? :–/ Może ktoś ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam!
Bartek
>< doklejka /Borys
Od kilku tygodni mam problem – po deszczu pojawia się pod fotelem pasażera sporo wody... Woda jest tylko i wyłącznie w tamtym miejscu, po bokach nie udało mi się namierzyć mokrej tapicerki, co wskazywałoby skąd spływa woda. Pomocy! Podejrzewam szyberdach (uszczelka nadaje się do wymiany), ale którędy woda może się dostawać >pod< ten fotel? :–/ Może ktoś ma jakiś pomysł?
Pozdrawiam!
Bartek
>< doklejka /Borys
- Od: 25 paź 2003, 21:13
- Auto: tymczasowo Civic
Miałem to samo. Jest kilka mozliwości:
– szyberdach
– uszczelki przy szybie przedniej lub w drzwiach ( jak jest jakieś uszkodzenie )
– spod deski rozdzielczej od strony pasażera – jest tam jakiś filtr w takiej półokągłej obudowie koło skrytki, zdaje się dla wlotu powietrza w podszybiu.
Moja rada: udrożnij wszystkie odpływy wody w podszybiu i... w progach. U mnie to wystarczyło
Inny użykownik forum poradził mi aby uszczelnić ten wlot powietrza silikonem. Oczywiście nie zaklejić tylko rozebrać i pojechać na około 
– szyberdach
– uszczelki przy szybie przedniej lub w drzwiach ( jak jest jakieś uszkodzenie )
– spod deski rozdzielczej od strony pasażera – jest tam jakiś filtr w takiej półokągłej obudowie koło skrytki, zdaje się dla wlotu powietrza w podszybiu.
Moja rada: udrożnij wszystkie odpływy wody w podszybiu i... w progach. U mnie to wystarczyło
Dzięki za podpowiedzi. Kurcze, może faktycznie ta woda leci przez rurkę ogrzewania stóp i dlatego mokro jest pod samym fotelem... Tylko teraz pytanie, którędy woda dostaje się do tej rurki, gdzie szukać wlotu?
Bartek
PS Gdzie w progach są jakieś odpływy?
Bartek
PS Gdzie w progach są jakieś odpływy?
- Od: 25 paź 2003, 21:13
- Auto: tymczasowo Civic
Odpływy w progach są z przodu w nadkolach – takie plastikowe kółeczko wielkosci 50 groszówki z nacięciami wokół.Te "nacięcia" trzeba wyczyścic i przepchać. Zapewne wszystko zakryte jest warstwą błota
Możliwe że aby się do nich dostać trzeba zdjąć nadkole, ale nie jestem pewien.. Nie pamiętam jak było u mnie
..

Witam!
Mam taki problem, kiedys oddawalam auto do blacharza aby wyklepac nadkole od strony kierowcy, od tamtego czasu gdy sa deszcze mam wode pod nogami ,sprawdzałam czy szyba jest nieszczelna jednak to nie to ,znalazłam jakas dziurke w nadolu i ja załatałam jednak woda nadal cieknie , rozkreciłam cale nadkole i jest tam kilka dziur , nie wiem czy brakuje tam uszczelek czy powinny być bo gdy leje w te dziurki to woda mi przecieka do auta dokladnie w samym rogu i cieknie z góry. Nie bardzo wiem czy brakuje mi jakis uszczelek czy moze cos innego mu dolega . Prosze o pomoc
>< doklejka, chociaż powinien być kosz za tak nazwany temat /Borys
Mam taki problem, kiedys oddawalam auto do blacharza aby wyklepac nadkole od strony kierowcy, od tamtego czasu gdy sa deszcze mam wode pod nogami ,sprawdzałam czy szyba jest nieszczelna jednak to nie to ,znalazłam jakas dziurke w nadolu i ja załatałam jednak woda nadal cieknie , rozkreciłam cale nadkole i jest tam kilka dziur , nie wiem czy brakuje tam uszczelek czy powinny być bo gdy leje w te dziurki to woda mi przecieka do auta dokladnie w samym rogu i cieknie z góry. Nie bardzo wiem czy brakuje mi jakis uszczelek czy moze cos innego mu dolega . Prosze o pomoc
>< doklejka, chociaż powinien być kosz za tak nazwany temat /Borys
-
cariee
Strona 1 z 1