Według mnie 323F BG jest zdecydowanie za głośna. Nawet samochody z tamtego okresu(początek lat 90-tych) typu eskort, astra, golf są lepiej wyciszone.
U mnie jest tak że jak jadę powiedzmy 110 jest w miarę cicho a po nawet minimalnym dodaniu gazu, tak małym że nawet obroty się nie podnoszą, hałas wzrasta kilka razy. Nie wiem czy to norma czy mam jakieś dziury w tłumiku drgań albo buczący katalizator.
Jak głośno jest w Waszej Maździe?
1, 2
Ktoś próbował wyciszyć Mazde tłumikiem a nie matami?
Powiedzmy zamiast katalizatora dać jakiś duży tłumik żeby w kabinie było cicho. Pare kucy pewnie zdechnie ale jazda będzie dużo bardziej komfortowa. I czy może mi ktoś napisać czy buczenie o którym pisałem w poście wyżej jest normalne czy mam wydech do remontu/tuningu:)?
Powiedzmy zamiast katalizatora dać jakiś duży tłumik żeby w kabinie było cicho. Pare kucy pewnie zdechnie ale jazda będzie dużo bardziej komfortowa. I czy może mi ktoś napisać czy buczenie o którym pisałem w poście wyżej jest normalne czy mam wydech do remontu/tuningu:)?
- Od: 18 maja 2005, 01:13
- Auto: 323F BG 1.8 SOHC ?KW 1991
1, 2