Carprotect co to jest?
Strona 1 z 1
Witam. Co to jest za przekaźnik carprotect i do czego on służy? Mam z nim problem ponieważ wychodzą z niego 3 przewody w tym jeden żółto-brązowy który jest oberwany i nie wiem gdzie powinien być podłączony. Wygląda tak jakby był pod – z aku (długość pasuje idealnie) wiec go tam podłączyłem ale po jakieś godzinie mi rozładowało akumulator wiec go odłączyłem. Kto wie co to jest i jak ma być to podłączone?
On jest raczej po to aby elektrozawory i cała reszta osprzętu lpg dostawała prąd dopiero po przekręceniu kluczyka... Poprawcie mnie jeśli się mylę 
- Od: 29 sie 2009, 14:10
- Auto: Mazda3 BL Z6 Alu Silver
Była: Mazda 3 2 3 F GT
Kuli szklanej nie ma i rozne moze miec zastosowanie. To ze robi zwarcie, ale pomiedzy czym a czym ? Przekaznik z natury ma cos zwierac/rozwierac. W tym wypadku moze np odcinac wtryskiwacze lub pompe paliwa.
-
Przemek323c
Prawdopodobnie robi zwarcie bo rozładowuje akumulator, jak jest odłączony to wszystko jest ok. On wyłącza wtryski po przełączeniu na LPG, działa dobrze bo sprawdzałem. Tylko nie wiem czy prawidłowo będzie działał jak dalej jest odłączony od "–" z akumulatora.
Dalej nie napisales gdzie robi zwarcie. Na cewce czy na samym obwodzie przelaczanym.
-
Przemek323c
ewidentnie do wymiany sam przekaźnik. jeżeli samochód jest zgaszony to za przekaźnikiem nie powinno nic chodzić, czyli pobierać prądu. kilka złotych i sprawa załatwiona. odwiedź jeszcze wujka googla i wpisz PRE0004 to jest twój przekaźnik.
- Od: 30 wrz 2007, 10:31
- Auto: 323 BF 1.6i '88 Hatchback
Też miałem problem z przekaźnikiem, koszt ewentualnej wymiany to około 50 zł. Po niewielkim wypadku moja mazda miała problem z podniesieniem się na koła, dobra polisa OC, polecam naprawy powypadkowe Poznańiu, które załatwiły sprawę szybko. Ale o przekaźniku zapomnieli mój elektromechanik zrobił to na miejscu, wymienił mi na używkę bo akurat posiadał na stanie takowy. Podjedź na jakiś serwis z tym problemem nie zbiedniejesz od takiego zabiegu.
Ostatnio edytowano 6 mar 2014, 12:55 przez Mały1, łącznie edytowano 1 raz
-
Mały1
Strona 1 z 1