problem z elektrycznymi szybami
Strona 1 z 1
Witam mam problem następujący w maździe 323F bg 93rok mianowicie postanowiłem zrobić przekładkę z korbtronika na elektryka szyby. Problem mam taki ze lewe przednia szybka w ogóle nie reaguje na przycisk silnik jest w 100000% sprawny bo puściłem go na krótko i pracuje nawet od strony kierowcy gdy naciskam przycisk odpowiadający za sterowanie lewymi przednimi szybami nie ma reakcji napięcie dochodzi bo sprawdzałem żarówka
- Od: 23 lip 2013, 06:35
- Auto: Mazda 323F GB
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Pochodzenie Hiroszima:D
VPM napisał(a):na pewno sie gdzieś machnąłeś bo inaczej by działało
no wląsnie nie mam 2 okstki z kablem czerwonym i zielonym jak podepnę się na opak do tych kostek i nacisnę na przycisk zamykania drzwi na pilocie to silnik tylko przez chwilke pracuje a jak prawidłowo podepnę się to brak reakcji jest:/
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
chodzi o to ze lewe przednie szyby elektryczne nie działają ani nie podnosza się ani nie opadają (silnik jest sprawny w 1000000%) sprawdzałem na krótko. nawet odstrony kierowcy na głownym panelu szyby te nie reagują bezpiecznik jest ok. gdzie mam szukać problemu?
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
pisz dokładnie ile masz przednich lewych szyb
obie przednie nie działają czy lewe nie działają
jeżeli masz miernik to sprawdź w kostce gdzie sa wyjścia działające i zrób mostek na te co nie działają jak za działa to przełącznik uszkodzony jak nie za działa to wiązka prawdopodobnie w gumie przy drzwiach uszkodzona jest
jeżeli masz miernik to sprawdź w kostce gdzie sa wyjścia działające i zrób mostek na te co nie działają jak za działa to przełącznik uszkodzony jak nie za działa to wiązka prawdopodobnie w gumie przy drzwiach uszkodzona jest
nie działają prawa przednia szyba lewa przednia szyba (od kierowcy) działa.
Dopisano 16 paź 2013, 06:58:
sprawdziłem napiecie na kostce na przełączniku z prawych przednich drzwi (sory chodzi mi o prawe przednie drzwi cały czas) dochodzi napięcie nawet po podmianie przełącznika jest dalej to samo.
Dopisano 16 paź 2013, 06:58:
sprawdziłem napiecie na kostce na przełączniku z prawych przednich drzwi (sory chodzi mi o prawe przednie drzwi cały czas) dochodzi napięcie nawet po podmianie przełącznika jest dalej to samo.
1.6 w gaziolu
produkcja 89-93
Strona 1 z 1