Problem ze światłami drogowymi (323F BG)

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez P0L4K » 1 lip 2005, 22:26

mechanik napisał(a):POL4K masz halogeny.

niestety niee
Główno-dowodzący LOŻY VIP'ów
Forumowicz

Od: 25 sie 2004, 12:23
Auto: Passat B7

Postprzez MartiniS » 2 lip 2005, 22:13

Ja mam halogeny i niestety też kaplica, mruga halogenami tylko na załączonych światłach mijania inaczej cisza...:(
Be yourself no matter what they say
Forumowicz

Od: 10 mar 2005, 17:09
Auto: Mazda MX5 NB 2004 Unplugged

Postprzez mefyoo » 9 lip 2005, 15:25

a mi światła nie działają wogóle :(( to znaczy świecą ale nie wysówają się i niewiem co jest, czyż by te śilniczki były takie czułe ze sie tak szybko uszkadzały ?? jak sprawdzić czy silniczek jest sprawny ?

A było to tak na początku wysiadł mi akumulator po naładowaniu i podłączeniu okazało się że jedno światło nie wysuwa się. Objawy były takie że po zdjęciu osłony z silniczna po ręcznym pokręceniu silnik wogóle nie reagował, a w działającym po pokręceniu światło otwierało się i wracało potem spowrotem do pozycji w jakiej miało być. Potem odłaczyłem wtyczki od silniczków i zacząłem miernikiem sprawdzać czy występuje napięcie na wtyczkach no i napięcie było w tym niedziałającym na pewno w tym działającym nie zdołałem sprawdzić bo miernik ma za grube końcówki(niewiem jak mi się udało sprawdzić w pierwszym) po podłączeniu spowrotem wszystkich wtyczek okazało się że juz zadno światło nie działa ( nie reaguje na włącznik, na uruchomienie żarówek, nawet na ręczne pokręcenie śilniczkiem. W którym miejscu znajduje się sterownik do świateł, bezpiecznik, albo coś innego co moze być przyczyną? mam wrażenie że wada występuje w układzie elektrycznym samochodu. Próbowałem odkręcić silniczek ale nie wyszło bo śróbki są z jakiegoś słabego materiału a są mocno zapieczone i tylko się uszkadzają przy próbie odkręcenia. Proszę o pomoc co trzeba sprawdzić, zeby wiedziec co jest uszkodzone
Forumowicz

Od: 9 lip 2005, 15:13
Auto: Mazda 323 F BG 1.6i GLX 91rok

Postprzez Columb » 4 lut 2006, 08:37

Witam!U mnie jest to samo co u kolegi POL4K tylko ze mi zamist drogowych(gdy wylaczone krotkie) zapalaja sie halogeny. W zaden inny sposob nie moge wlaczyc tych halogenow tylko do migania.
Forumowicz

Od: 21 lip 2005, 17:10
Auto: Mazda 323f 1,6 16V 92

Postprzez mad_man » 7 lut 2006, 13:09

nie no panowie.. nie przesadzajmy.. :) moje oczka mrugaja i dzialaja piekie, tak jak powinno byc ;P
– to tak zeby nie bylo iz te typy tak maja :P
Co do kolegi : mefyoo, po przeczytaniu Twojego postu moge wywnioskowac, ze drugi silniczek przestal Ci dzialac w chwili kiedy wypiales kable i wpiales spowrotem, jak dla mnie to bedzie problem ze stykami w silniczku.. tzn pewnie sa przyrdzewiale i temu nie dziala, ja bym sie temu przyjzal, a na pewno wyciagnal bezpiecznik od retractora.. bo te silniki sa dosc silne i jak sie tak bawilem tym recznym wysuwaniem swiatel..to malo bym nie mial dloni w gipsie..:/
Dziwi mnie tylko to ze ten uszkodzony silniczek co masz, nie dziala nawet kiedy krecisz, bo to jest wlasnie po to ze jak nie bedzie pradu dostawal to zebys mogl sam swiatla podniesc. A przy okazji swiatelek, mala prosba, ma ktos schemat deski rozdzielczej, jak sie do tego dobrac i rozebrac?:>
http://planme.pl – jezeli szukasz harmonogramu...:)
Forumowicz

Od: 15 maja 2005, 15:48
Auto: '91 323F BG 16V 1.6 (gaz)
'95 626 GE 1.8 (rip)
'96 323F BA 1.5Z (sold)
'09 Laguna 2.0T F4R