Jestem właścicielem Mazdy 323 hatch '92 i po każdym deszczu znajduję wodę w bagażniku po lewej stronie. Sprawdziłem światła, ale wszystko jest OK (mam nadzieję). Po zimie wyjąłem koło zapasowe i znalazłem tam ok. 1 do 2 litrów wody. Myślałem, że być może to sprawa gazu, ale jak już powiedziałem, woda pojawia się po deszczu, więc gaz odpada. Uszczelka klapy bagażnika też wygląda OK.
Może ktoś z Was ma podobne problemy. Proszę o pomoc.
Woda w bagażniku
Strona 1 z 1
Probe '91 GT
LIFE'S A BITCH & YOU HAVE TO MARRY ONE...
LIFE'S A BITCH & YOU HAVE TO MARRY ONE...
- Od: 26 kwi 2004, 20:35
sprawdz kanały odpływowe
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
u mnie w GE FS pod lewą lampą z tyłu na złączeniu dwóch blach karoserii zrobiła się lekka szczelina i woda płynąc z klapy płyneła na klosz i pod klosz i tam sączyła się do bagażnika szczelina byla prawie niezauważalna.
wyjęcie lampy, odrobina silikonu i po bólu
wyjęcie lampy, odrobina silikonu i po bólu
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
U mnie z kolei po każdym deszczu mam bajoro we wnęce na zbiornik płynu do tylnego spryskiwacza. Myślałem o wywierceniu otworu, którym mogła by spływać, ale co z korozją? Można to jakoś zabezpieczyć (silikon?) tak, żeby rdza nie zjadła mi bagażnika?
323F BG 1.8 | Prelude 2.2vtec JDM | MX-6 2.5v6 EDM | MX-6 JDM KLZE | Civic 1.6esi | Civic 1.8VTI | Przekonywanie drugiej polowy do Imprezy – in progress
- Od: 23 mar 2004, 13:32
Ja wywierciłem dziure i śmignołem ją Hameraidem i narazie nie koroduje, ale u mnie woda wlewa się przez pęknięcie na spawie w okolicy tej małej bocznej szybki.
U kumpla w galancie tez ciekło poczekaliśmy na suchy dzień wszedł do bagaznika a ja polewałem wężem ze wszystkich stron zlokalizwaliśmy dwa przecieki jeden przez lampe a drugi przez antene ,może spróbuj tak 
Nie mogę a w zasadzie ..dlaczego nie ?
- Od: 23 lut 2004, 23:11
- Auto: Chrysler Voyager 3.3 LE jajko
Strona 1 z 1