Jak wymienić żarówke w pokrętle zmiany kąta świateł
Strona 1 z 1
Mam problem jak wymienić żarówkę właśnie od podświetlenia tego pokrętła od świateł mijania. Zdjąłem tą przednią obudowę widać żarówkę, ale nie można jej wyciągnąć. Boję się pociągnąć mocniej żeby nie pękła i nie robiła zwarcia. Może ktoś miał ten problem. Czy trzeba wymienić całe pokrętło? 
-
Gość
pokretlo zawsze mozna wymienic.
ja mam troche inny problem ale dotyczy tego samego ukladu. otorz w mojej madzi mam to pokretlo ale jak nim krece to nic sie nie podnosi/obniza czy mozliwe jest ze moj samochodzik mimo ze ma pokretlo moze nie miec regulacji w reflektorach? mozliwe ze po jakijs stluczce lampy byly wymienione na takie bez regulacji (czy w ogole takie sa) a jesli nie to gdzie szukac usterki? to oczywiscie [tiiit] ale fajnie jest miec takie cus
a tak na marginesie to u mnie tez podswietlenie tego pokretla nie dziala 
ja mam troche inny problem ale dotyczy tego samego ukladu. otorz w mojej madzi mam to pokretlo ale jak nim krece to nic sie nie podnosi/obniza czy mozliwe jest ze moj samochodzik mimo ze ma pokretlo moze nie miec regulacji w reflektorach? mozliwe ze po jakijs stluczce lampy byly wymienione na takie bez regulacji (czy w ogole takie sa) a jesli nie to gdzie szukac usterki? to oczywiscie [tiiit] ale fajnie jest miec takie cus
- Od: 29 lis 2005, 16:30
- Auto: była mazda 323f BG 1.6 1991r
jest toyota avensis T25 2.0 2003r
Czy nie jest to czasem taka malutka zarówka, ktorej druciki od plusa i minusa ( ze tak to nazwe, bo fachowo nie potrafię
) sa przymocowane do dwoch drucików (bolców) wystających z płytki za pomocą kawałka takiej jak by to nazwać gąbki. Taki kawałek giętkiego grubszego kawałka czegoś, wystarczy to zsunąć z tych dwóch bolców, i wymienić zarówke
Jak czegoś nie pokręciłem
Jak czegoś nie pokręciłem
- Od: 24 lis 2005, 14:15
Strona 1 z 1