lewy323s napisał(a):po dłuższym czasie reflektor nie wytrzyma dużej ilości ciepła i odbłyśnik się wypali.
Xenon pobiera mniej prądu, daje więcej światła, ale ciepła to akurat mniej wydziela. Wiec co jak co ale odbłyśniki powinny wytrzymać dłużej.
tekkenfan napisał(a):fakt ale prawda jest taka, że na naszych polskich drogach to poziomowanie i tak nie nadąża
Dokładnie.
tekkenfan napisał(a):Ghostx zamiast się bawić w ksenony lepiej kup porządne żarówki

Nowe odbłyśniki, żarówki i najlpeiej jeszcze założyć nowe przewody. Otwierane lampy wykańczają ori wiązkę. Ja u siebie zmieniłem z jednej strony i aż się zdziwiłem różnicą, za tydzień druga strona też była zmieniona.
patryk240 napisał(a):może być zwykła lampa ale żeby to było legalne musi być system poziomowania i oczyszczania reflektorów i homologowany system xenonowy
Jednym słowem lampa musi mieć homologacją na xenon a nie na H4 i tyle. i żadne dokładane poziomowania i spryskiwacze nie pomogą. A o jakości i znajomości Panów na przeglądach już się w innym temacie wypowiadałem