Montaż głośników tył 323F

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Ania_TM » 20 lis 2011, 12:49

czy mi się podobają, hmm średnio, ale tak na razie musi być. :)
Od lepszego audio mam drugie auto :P

No to czekamy na fotkę.
Ania_TM

Postprzez marcin_96a » 20 lis 2011, 15:50

Obrazek
Obrazek
Obrazek

To obiecane głośniczki w półce Mazdy 323F BG ;D w realu lepiej wygląda :D
".. A za rogiem stoi Mazda ... moja śliiczna, mała gwiazda.. "<3
Forumowicz

Od: 17 lut 2011, 09:29
Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V GLX

Postprzez pawcio1017 » 20 lis 2011, 15:53

Jak mam być szczery to dla mnie porażka <glupek2> Bardzo małe się wydają na tej półce... i do tego trójdrożne <oczy>
Obrazek
Przedstawiciel Warmii i Mazur

Od: 21 kwi 2011, 12:31
Auto: jest:
Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez marcin_96a » 20 lis 2011, 15:56

wiesz.. mi niezależało żeby to miało przepięknie wyglądać tylko żeby zaje**ście grało i efekt jest świetny i niedługo Madzia otrzyma tube w bagażnik więc będzie nowa(cała) półka [jaka?] i 12' głośniki w nadkolach więc bedzie lepiej :D
".. A za rogiem stoi Mazda ... moja śliiczna, mała gwiazda.. "<3
Forumowicz

Od: 17 lut 2011, 09:29
Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V GLX

Postprzez pawcio1017 » 20 lis 2011, 15:58

Nie widziałem jeszcze, żeby ze zwykłymi trójdrożnymi głośnikami dobrze grało... A uwierz, że do audiofilów nie należe i nie jestem zbyt wymagający. Po prostu zapamiętaj na przyszłość, ze trójdrożne i dwudrożne głośniki to ogólnie shit <oczko> Ale najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony i Tobie sie podoba <oczko>
Obrazek
Przedstawiciel Warmii i Mazur

Od: 21 kwi 2011, 12:31
Auto: jest:
Mazda MX-5 NC 2.5,
Mazda 3 BP,
była:
Mazda MX-5 NC 1.8,
Mazda 3BK,
Mazda 323f BA,
Mazda 323 BG,

Postprzez djakob » 5 sty 2012, 00:35

pawcio1017 napisał(a):Broń boże wycinać otwory i wstawiać głośniki w tylną półkę! <cisza> W moich stronach takie zabiegi robi sie tylko w wiejskich golfach :P

pawcio1017 napisał(a):Nie widziałem jeszcze, żeby ze zwykłymi trójdrożnymi głośnikami dobrze grało... A uwierz, że do audiofilów nie należe i nie jestem zbyt wymagający. Po prostu zapamiętaj na przyszłość, ze trójdrożne i dwudrożne głośniki to ogólnie shit <oczko> Ale najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony i Tobie sie podoba <oczko>

Hmmm....
Co do głośników na półce, miałem dwa samochody i w każdym były głośniki na półce. Nigdy nie narzekałem na to a wiele się naczytałem na temat "głośniki na tylnej półce to złoooooo". W 323F BG bagażnik robi za fajną "skrzynię" przez co dźwięk z głośników na półce jest naprawdę przyjemny.
Teraz mam kolejną efkę i tam już są głośniki na tylnej półce, zamierzam je zmienić na nowe (20cm) trójdrożne. Głównie zależy mi na średnich i wysokich tonach z tyłu bo i tak będę miał skrzynię. Już nie wspomnę jaka jest różnica kiedy ma się wzmacniacz (choćby 2x75RMS) i do niego podłączone głośniki. Pewnie mi napiszecie, żebym zamontował głośniki nad kielichami, ale jest tam zbyt mało miejsca jak dla mnie a poza tym lokalizacja jest praktycznie ta sama. Jeśli ktoś nie jest super maniakiem car audio to takie rozwiązanie w BG myślę, że jest dobre.

W sumie to miałem zapytać jaki jest w końcu preferowany rozmiar głośników w drzwiach w 323F BG ?! Nie chcę 2x ściągać tapicerkę a planuję zmienić głośniki.
Forumowicz

Od: 9 maja 2011, 15:04
Auto: 3 BK 2.0 150km '06
MR2 SW20 '92
WRX STI '11

Postprzez dasiu » 5 sty 2012, 13:22

chciałbym ci doradzić abyś tam gdzie poprowadziłeś te kabelki przeciął je i założył kostki (takie białe dostępne w elektryku) bardzo pomaga przy wszelkich zabiegach pielęgnacyjnych itp.

Jak dla mnie troszkę nieproporcjonalnie ale dobrze że się na to odważyłeś .
jakie masz głośniki w drzwiach i radio ?? pobaw się troszkę ustawieniami Fad to polepszy efekt znacząco głośniki trójdrożne potrafią być głośne wiec ustaw +2,3 na przód auta:) duży + dla ciebie za operacje :)
A jeżeli naprawde zależy ci aby ładnie grało samochód przy izoluj matą wygłuszającą

co do głośników w półce. Jest to najlepsze wyjście w przypadku gdy komuś zależy na jakości dźwięku gdzie niby miał je zainstalować?? na kielichach z przodu?? to że ludzie robią tak w golfach nie oznacza że nie mają racji... dźwięk z bagażnika jest stłumiony dlatego zazwyczaj wkłada się tam głośniki wytwarzające niskie tony ( tuby, skrzynie) bo to im najwyraźniej nie przeszkadza. a największą wiochą jak dla mnie jest robienie w bagażniku zabudowy z głośnikami średnio/wysoko tonowymi. poco po to żeby ustać na parkingu otworzyć bagażnik przyświecić jeszcze z niego jarzeniówką i stać na dworze i słuchać??
dasiu

PostTen post został usunięty przez Gość 5 sty 2012, 19:24.
Powód: dubel