Który przewód odpowiada za podświetlenie zegarów?
1, 2
Witam. Otóż mam problem. W mojej Mazdzie 323F BG niepodświtla się licznik. Wie ktoś z Was czym może być to spowodowane ? Dziękuje z góry.
".. A za rogiem stoi Mazda ... moja śliiczna, mała gwiazda.. "<3
- Od: 17 lut 2011, 09:29
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V GLX
No spoko, a jeśli to niebd żarówki to są jeszcze jakies inne warianty ?
bezpieczniki kabinowe przejrzyj
Wszystko inne poza podświetleniem liczników działa? Lampka w podsufitce? Nie świeci samo podświetlenie zegarów czy całej deski rozdzielczej?

NIepodświtla się tylko licznik , zegarek czasem na chodzie.. Wszystkie inne lampki i podświtlenia podsufitki działają. NIedziała tylko podświetlenie licznika ...
najprosciej i najszybciej wyjąć licznik,wziącs miernik do reki i sprawdzic czy dochodzi do zegarow napiecie.w 323 bg przez jedną kostke dochodzi napiecie do konrtrolek a przez inną do odswietlenia.jak zdejmiesz licznik to widac z ktorej idzie nitka do zarowek.a jesli nie ma napiecia to trzeba szukac przy skrzynce bezpiecznikow juz.jak masz troche pojecia o elektryce/elektronice i masz schemat el mazdy to dasz rade a jak nie to musisz sie zdac na elektryka.przerabialem juz ten temat u siebie.a może nie masz tylko masy.
- Od: 13 mar 2010, 17:52
- Auto: była mazda 323 bg 1.3 16v
jest SCENIC I ph II
No spoko
Znam si troche na eektryce , poniewż mój tata jest elektrykiem i takie tam więc pojęcie też mam jako takie
. Jutro rozkręce licznik i zobacze co jest grane. moze fotoleracje jakąś zrobie z rozbierania licznika z eFki
Dzięki za odp 
1, 2