Witam!
Padło mi podświetlenie licznika w mojej Mazduni. Sprawdzałem bezpieczniki i wszystkie są całe, usłyszałem od znajomego, że może to być wina regulatora oświetlenia.
Pytanie brzmi: czy wymienić muszę cały regulator czy wystarczy jakiś jego podzespół? Ewentualnie co jeszcze innego może szwankować?
Podświetlenie Zegarów/licznika.
Strona 1 z 1
nie jestem pewien czy Twojemu znajomemu nie chodziło o regulator natężenia światła w zegarach który znajduje sie po lewej pod nawiewem, obok regulacji wysokości świateł (przynajmniej ja tak mam).
Niestety nie wiem czy każda BG ma taki gadżet. Jeśli w Twojej znajdziesz coś takiego to spróbuj go pominąć i zobaczysz jaki będzie efekt
Niestety nie wiem czy każda BG ma taki gadżet. Jeśli w Twojej znajdziesz coś takiego to spróbuj go pominąć i zobaczysz jaki będzie efekt
małe, czerwone, mruczy, dużo wybacza... i w ogóle <3
Mazda. Das Auto!
Mazda. Das Auto!
- Od: 14 sty 2011, 16:40
- Auto: 323 bg 1.6 8V 90' (czerwona :D)
Zamiast bezsensu wydawać od razu pieniądze po prostu pomiń w obwodzie ten regulator (wyjmij go, wypnij przewody i połącz ze sobą) i sprawdź czy wtedy bedzię dzialać. Jak tak to wina leży po stronie potencjometra.

Ostatnio przy tym grzebałem i stało się całkiem inaczej niż myślałem, mianowicie bezpiecznik odpowiedzialny za lampy i podnośniki lamp był za słaby (mimo, że powinien być 15) i z jakiegoś powodu lampy wpłynęły na licznik a jednak licznik ma swój osobny bezpiecznik... żeby nie kręcić
Mam 40stkę i chodzi
Mam 40stkę i chodzi
- Od: 4 mar 2011, 12:05
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V
Strona 1 z 1