pali bezpiecznik, spalony kabel w inst, 323f BG
Strona 1 z 1
mam problem z mazda, a dokladnie z bezpiecznikiem od wskaznikow poziomu paliwa,temp plynu chlo. i obrotomierza,oraz nie dzialaja kierunkowskazy, w ksiazce serwisowej pisze ze jest to wszystko puszczone przez jeden bezpiecznik 15A , zmienilem go i po wlaczeniu zaplonu spalil sie , wsadzilem mocniejszy 25A i tez go spalilo, spr wszystkie zarowki w aucie i wszystko dziala , nigdzie nie robi spiecia i nie wiem o co chodzi. moze macie jakies pomysly ?, silnik to 1.8 16V na wyposarzeniu z el to, el szyby, el. szyberdach, i centralny zamek, ogladalem pod maska to mam wypalona zyle (czarna z zoltym paskiem), nie wiem od czego jest bo jestem w pracy i nie mam czasu grzebac ale od silnika lapmy idzie saly kabel, po 20 cm jest wypalony na dlugosci 30cm i dalej idzie znowu caly, a plampy dzialaja bez zastrzerzenia, cale oswietlenie rowniez,
-
DziadekOPR
Wkładanie mocniejszych bezpieczników jest bez sensu, gdy słabsze się palą. Nie rób tego. Natomiast sprawdź sobie dokładnie w schemacie instalacji elektrycznej co może być nie tak. Warto by też dokładnie wyśledzić źródło spięcia miernikiem prądu.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy
- Od: 7 maja 2010, 18:40
- Auto: Mazda 323F BG 1.6 16V + LPG
Strona 1 z 1