Przyciemnianie tylnych lamp czarnym sprayem jaki efekt będzie ?
Strona 1 z 1
Nie rób tego sprayem. W razie niezadowolenia masz lampę do kosza.
Zrób to folią. Efekt jest naprawdę dobry. Zobacz w moim profilu na nasze mazdy, ja co prawda robiłem tylko migacze, oraz światła cofania i to na czerwono, no ale folią i wyszło tak, że ani bąbla nie było i lampa wyglądała jak fabryczna.
A w razie czego można szybko zrywać i spoko:) Koszt ..... na allegro kilka złotych ....
Montaż .... troszkę uwagi i 30 minutek i gotowe ....
Spray to w/g mnie zły pomysł ;/
Zrób to folią. Efekt jest naprawdę dobry. Zobacz w moim profilu na nasze mazdy, ja co prawda robiłem tylko migacze, oraz światła cofania i to na czerwono, no ale folią i wyszło tak, że ani bąbla nie było i lampa wyglądała jak fabryczna.
A w razie czego można szybko zrywać i spoko:) Koszt ..... na allegro kilka złotych ....
Montaż .... troszkę uwagi i 30 minutek i gotowe ....
Spray to w/g mnie zły pomysł ;/
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
To się nazywa wiejski tuning. Szlak mnie trafia jak musze jechać za takim kimś z przyciemianymi kloszami. Jak bym był policjantem od razu zabrał bym dowód. Nie widać kierunkowskazów, stopu. 

- Od: 14 cze 2007, 23:31
- Auto: Mazda 323f 2.0DTVi 2000r RF2A
Pytanie zawarte w temacie postu brzmiało JAK?
A nie czy się komuś poboba czy nie.
Za każdy post nie na temat będą bany.
Ostrzegam.
Skoro nie potraficie rozmawiać kulturalnie to ktoś Was będzie pilnował.
Posprzątałem nic nie wnoszące posty. Proszę trzymać się tematu. KyRy
A nie czy się komuś poboba czy nie.
Za każdy post nie na temat będą bany.
Ostrzegam.
Skoro nie potraficie rozmawiać kulturalnie to ktoś Was będzie pilnował.
Posprzątałem nic nie wnoszące posty. Proszę trzymać się tematu. KyRy
A więc, ja uważam, że przyciemnienie tylnych lamp czarnym sprayem da bardzo brzydkie lampy oraz pogorszy widoczność świateł, co znacznie może utrudnić poruszanie się po drodze innym jej użytkownikom.
Kwestii prawnych i innych nie poruszam.
Kwestii prawnych i innych nie poruszam.
tęsknię za mazdą... za polskimi drogami... nie tęsknię za polskimi kierowcami!!!
- Od: 15 gru 2007, 11:06
- Auto: passat 1.9TDI syncro i 323F1.5
rizer też jestem ciekaw bo chce kierunki pomarańczowe w lampach tylnych dać sprayem do lamp albo folią na czerwono, koniecznie wrzuć fotkę 
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Już kiedyś gdzieś pisałem...można spokojnie używać spraya. Tylko trzeba to robić z głową...ja prysłem czerwonym i migają dalej na pomarańczowo.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
jeśli chcesz przyciemnione sprayem lampy to odezwij sie do mnie na PW mam takie leżą mi w garażu kierunki świecą na pomarańczowo ale nie biorę odpowiedzialności co będzie w razie jakiegoś wypadku, bo winą oczywiście ze względu na fakt, że taki manewr jest niedozwolony prawem możesz być obarczony ty. pozbędę się ich chętnie za jakieś tam piwo czy dwa bo tylko mi miejsce zajmują w garażu
jeśli chcesz zobaczyć jak wyglądają i świecą na aucie przeszukaj mój temat w Nasze Mazdy nie chce mi sie tam teraz grzebać 
mariusz_sti napisał(a):koniecznie wrzuć fotkę
jak zrobię coś z tym, żeby świeciły na pomarańczowo, to zapodam, bo na razie folię odkleiłem, a propo folii z allegro, ja taką zamówiłem, a okazuje się że w dobrych sklepach papierniczych jest identyczna o połowę taniej

- Od: 22 lis 2008, 21:07
- Auto: 323F BA 2.0 V6
docelowo będą czarne lexy lub diodowe jesli takowe sie kiedyś pojawią do BA, ale na razie pomarańcze muszą zniknąć, spróbuję tym sprayem...
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
dszywala napisał(a):Panowie i jak sprawa z tą folią czerwoną do tylnych lamp? Jest jakiś sposób żeby migacze chociaż lekko świeciły na żółto/pomarańczowo a nie czerwono?
Metodą prób i błedów, bawiąc się bocznym kierunkowskazem i kompletem kolorowych diód, udało mi się uzyskać pomarańcz po zaklejeniu czerwoną folią.

- Od: 22 lis 2008, 21:07
- Auto: 323F BA 2.0 V6
Strona 1 z 1