Właśnie odkryłem przyczynę powodzi w mojej madzi. Jest nią wężyk który odprowadza wodę z szyber prawym słupkiem z przodu. Jego końcówka skierowana do kabiny zalała mi pół samochodu.
Gdzie powinna być włożona ta rurka żeby odpływało na zewnątrz?
EDIT
Odpływ z szyber kończy się gumową rurka która idzie przy lewych i prawych drzwiach w środku auta i przez dziurę jest wysunięty kawałek za przednimi drzwiami. Mi ta rurka się wysunęła i wszystk0 wylewało się do środka i najlepsze jest to że spływało na tył przez co myślałem na początku że gdzieś tam mam dziurę. Rurkę wsadziłem po uprzednim odkręceniu przekaźnika wysuwanych reflektorów i czasowego szyby tylniej. Uszczelniłem silikonem i koniec powidzi.
[rozwiązanie]Odpływ szyberdachu
Strona 1 z 1
Rurka wychodzi na poziomie nóg pasażera wiec przez to nie może być mokra podsufitka. Zalewnie sufitu może być spowodowane tym, że te rurki odpłuwowe mogą być u Was zatkane przez to woda się zbiera w przestrzeni szyber i przez tą wewnętrzną uszczelkę sączy się na podsufitkę. Foto dam jak wrócę z wczasów.
- Od: 28 maja 2008, 14:58
- Auto: Ford Probe 2,5V6
Strona 1 z 1