witam nabyłem ostatnio madzie 323 1.6 z 92 roku, w sedanie i całkiem przypadkiem odkryłem ża ma centralny zamek i alarm, prawdopodobnie poprzedni właściciel też nie wiedział albo popsuł i się nie przyznał, ale do żeczy, znalazłem pilota który nie daje znaki życia nawet z nową baterią, zerknołem na bezpieczniki no i oczywiście był wyciągnięty, wsadziłem i zamek zaczą działać ale tylko na kluczyk i się dziwnie zachowuje jakby się chciał sam zamykać i otwierać takie stukanie słychać czasami, rzecz druga po włożeniu bespiecznika zaczeły awaryjne mrugać no i stwierdziłem że to musi być alarm ale nie wył tylko mrugał i nie chciał przestać odcieło mi też zapłon naszczęście znalazłem przycisk serwisowy pod deską rozdzielczą i się uspokojiło auto odpala lecz pilot dalej nic, zajżałem pod maske i znalazłem sterownik kable były odcięte więc je połączyłem kolorami tak jak ma być i dalej nic pilot wogule nie reaguje na zamek ani alarm.
jeśli ktoś się spotkał z czymś takim prosze o pomoc, może jeszcze coś przeoczyłem
pozdrawiam
problem z centralnym i alarmem
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1