Pompa wtryskowa od BF do BG?

Postprzez blaz » 3 mar 2010, 23:11

Witam wszystkich na forum.

Mam problem z pompą wtryskową w mojej Madzi 323 BG 1.7D. Kapie z niej paliwo, ostatnio coraz bardziej. Pompa była już w serwisie, miała wymienione uszczelki, jednak mechanik oznajmił mi, że wyrobione jest cośtam (jakieś gniazdo czy otwór czy cuś) w deklu tej pompy i tego raczej nie da się już naprawić. Jedyna rada to wymienić dekiel pompy, ewentualnie całą pompę – tak powiedziano mi w warsztacie (Bosch Service Matkowski w Pietrzykowicach koło Wrocławia, chyba znają się na rzeczy).

Znalazłem na allegro niedrogą pompę pochodzącą z rozbiórki.
http://moto.allegro.pl/item928512709_po ... _1_7d.html
Miły sprzedawca podał mi VIN samochodu z którego część pochodzi – sprawdziłem na podawanej tu ruskiej stronce i jest to model BF. Czy te pompy w BF i BG były takie same i czy w związku z tym ta pompa będzie pasowała do mojego auta?

Jeśli nie, to czy ktoś z forumowiczów ma taką pompę wtryskową na sprzedaż lub wie gdzie mógłbym niedrogo interesującą mnie część kupić?

Pozdrawiam
Błażej
Początkujący

Od: 14 kwi 2009, 21:24
Auto: były: Mazda 323 BG, 1.7D, 3d 1992, Mazda 626 GE, 2.0D Comprex 1995
jest: Mazda Demio DW 1.3 16v 1999

Postprzez lukas_ofca » 10 mar 2010, 00:34

Witam. Mam też wyciek z pompy od paru dni (mazda BG 1.7 D sedan z '92)z tym że nie oddawałem jeszcze do serwisu, patrzyłem na http://sklep.intercars.com.pl/ po odpowiednio wybraniu Mazda/model-323 s IV (BG)/1,7 D/układ paliwowy/Układ wtrysku oleju napędowego/Pompa wtryskowa/mamy dalej do wyboru z dwie pompki i po prawej stronie są dane szczegółowe pompy i tam jest zakładka "Stosowane w" po kliknięciu wyskakuje w jakich innych modelach są one stosowane, możesz zrobić to samo dla dowolnego modelu BF, sprawdziłem to i pokazuje że dane pompy są stosowane tylko w innych "BF'kach" więc wydaje mi się że nie powinna pasować do "BG". Nie jestem mechanikiem więc nie mogę być pewien...
lukas_ofca