mazda problem z wtryskami

Postprzez kzuk » 4 kwi 2005, 19:57

Witam!
Nie wiem czy mnie pamietacie ale bylem jestem i bede opsiadaczem Mazdy 323. Mielm sprzewac, ale wyjechalem i po dosc dlugim czasie wrocilem... a to po to by nie sprzedawac swojej Madzi. Poki co sie udalo. Debety prawie posplacane, Madziara w garazu. Na chwile obecna jest ok... no moze gdyby nie fakt, ze mam problem z wtryskami. Wczoraj sie okazalo ze w garazu dosc intensywnie pachnie bezyna. Po wjezdzie na kanal i sprawdzeniu wtryskow okazalo sie ze padly uszczelki wtryskow. No niestety a moze i na szczescie.... sprawdzone w pore zapobiegly powaznemu zagrozeniu... bo po prostu moglem sie w aucie spalic. niestety ale sklepy w okolicy nie oferuja kompletow uszczelek pod wtryski a jedynie wtryski z kompletami uszczelek... cena ... bagatela okolo 2000 PLN, Nie wiecie moze jak zdobyc komplet uszczelek ewntualnie moze pasuja jakies inne ????
Bede wdzieczny za pomoc a poki co milego wieczorku zycze[/i]
kzuk

Postprzez michalp3 » 15 kwi 2005, 23:33

Jesli chodzi Ci o o-ringi miedzy wtryskiwacze a kolektor wtryskowy (ta listwa z benzyną) to ja jezdze na uszczelkach od jakiegos kranu kupionych w castoramie juz ponad rok i zero problemow, cena to około 6 pln za 5sztuk :) ostatnio nawet zdejmowałem kolektor i uszczelki wygladały jak nowe
Początkujący

Od: 8 sty 2005, 16:58
Auto: 323'93 BG 1.6 16V LPG

Postprzez KUCZYS » 16 kwi 2005, 00:06

HE HE!!! Polak potrafi <killer>
Forumowicz

Od: 28 gru 2004, 17:17
Auto: Kiedyś 323f BG,BA.Teraz Toyota Corolla E12