Ilość płynu chłodzącego.
1, 2
mam taki problemik ,jak w madzi 323 f 91 rok sprzwdzic ileosc płynu chłodzącego.
Płyn wlewa się bezpośrednio do chłodnicy, ale jest też zbiornik wyrównawczy , który jest podłączony jednym odgóryn węzykiem do chłodnicy.
czy w tym zbiorniczku tez powinien być płyn????jaki powinine być poziom??
jaki powinien być poziom w chłodnicy??????
Zaznaczę ż ew tym małym zbiorniczku u mnie jest sucho ,a auto rozgrzewa sie prawidłowo i wszytko jest oki.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawaim.
Płyn wlewa się bezpośrednio do chłodnicy, ale jest też zbiornik wyrównawczy , który jest podłączony jednym odgóryn węzykiem do chłodnicy.
czy w tym zbiorniczku tez powinien być płyn????jaki powinine być poziom??
jaki powinien być poziom w chłodnicy??????
Zaznaczę ż ew tym małym zbiorniczku u mnie jest sucho ,a auto rozgrzewa sie prawidłowo i wszytko jest oki.
Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawaim.
Prawdziwe życie zaczyna się po kupieniu MAZDY
!!!!!

- Od: 27 wrz 2004, 21:47
- Auto: 323 F BA 94 r 1.5 16V Z5
andruu napisał(a):Zaznaczę ż ew tym małym zbiorniczku u mnie jest sucho
To dolej na stan.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
W chlodnicy i ukladzie chlodzenia na Full.
w tym zbiorniku masz podzialke ile musisz miec plynu .tj.mini max
sprawdzaj bo brak plynu moze doprowadzic np.do przegrzania silnika a w najlepszym ukladzie do uszkodzienia uszczelki pod glowica lub ukladu chlodzienia.
w tym zbiorniku masz podzialke ile musisz miec plynu .tj.mini max
sprawdzaj bo brak plynu moze doprowadzic np.do przegrzania silnika a w najlepszym ukladzie do uszkodzienia uszczelki pod glowica lub ukladu chlodzienia.
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
dobrze ale w takim razie jak ten płyn ma spływac do chłodnicy skoro jest tylko jeden wężyk i do od góry prowadzacy z chłodnicy do tego zbiorniczka??????ja myslałęm ze ten zbiorniczek jest po to ze w razie zagotowania , zeby nie wywaliło przez uszczelke to własnie zeby płyn przeleciał do tego zbiorniczka.
Kto mi pomoze???? Jaksa możesz sie wypowiedziec na ten temat
z góry dzięki
Kto mi pomoze???? Jaksa możesz sie wypowiedziec na ten temat
z góry dzięki
Prawdziwe życie zaczyna się po kupieniu MAZDY
!!!!!

- Od: 27 wrz 2004, 21:47
- Auto: 323 F BA 94 r 1.5 16V Z5
Taki drink przez słomkę. A jak silnik się rozhula, to później
w ten zbiorniczek i wszystko wraca do stanu poprzedniego

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
W KORKU CHŁODNICY JEST TAJEMNICZY ZAWÓR D. COPERFIELDA , KTÓRY RAZ DAJE RAZ ZABIERA , WIESZ TAKI JANOSIK JAK SILNIK JEST ZMARZNIĘTY I BIEDNY TO MU DAJE JAK GORĄCY I BOGATY ZABIERA...

ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
andruu napisał(a):Jaksa możesz sie wypowiedziec na ten temat
spec napisał(a):W KORKU CHŁODNICY JEST TAJEMNICZY ZAWÓR D. COPERFIELDA , KTÓRY RAZ DAJE RAZ ZABIERA ,
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
witam,
apropos układu chłodzenia. W mojej madzi 323 1,7D 90 r. ostatnio na chwilę zapaliła się kontrolka poziomu płynu chłodzącego. Pierwsze skojarzenie – uszczelka pod głowicą, ale na szczęście jest oki, bo olej jest czysty
niepokój zbudziła mokra plama wielkości łyżki stołowej tuż pod pompą wodną, ale na widok mechanika, przeciek zniknął. Co to może być? 
apropos układu chłodzenia. W mojej madzi 323 1,7D 90 r. ostatnio na chwilę zapaliła się kontrolka poziomu płynu chłodzącego. Pierwsze skojarzenie – uszczelka pod głowicą, ale na szczęście jest oki, bo olej jest czysty

- Od: 17 lis 2004, 12:20
- Auto: 323 1,7D 1990 r.
Własnie pompa wodna,za parę dni rzygnie jak z wiadra.olewy napisał(a):Co to może być?
Jaksa napisał(a):Własnie pompa wodna,za parę dni rzygnie jak z wiadra.olewy napisał(a):Co to może być?
Wczoraj wieczorem rozgrzałem silnik i wyczułem wilgoć na łączeniu głowicy z pompą wodną, a dzisiaj jak go rozgrzałem z mechanikiem, to wszędzie było sucho, a poziom płynu w chłodnicy jest oki
Jak u stomatologa. Jak się przekracza próg gabinetu, to ząb przestaje boleć.
Cóż... Nikt nie lubi być wyrwany

Cóż... Nikt nie lubi być wyrwany

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a):Jak u stomatologa. Jak się przekracza próg gabinetu, to ząb przestaje boleć.
Cóż... Nikt nie lubi być wyrwany![]()
![]()
Na szczęście pompa wodna jest cała i szczelna

Do wymiany są węże łączące pompę wodną z pompą wtryskiwcza i pompę wtryskiwacza z termostatetm. Koszt na pewno dużo mniejszy

Objawy były jak z pompy... To bardzo dobrze , masz parę złotych w kieszeni.olewy napisał(a):Na szczęście pompa wodna jest cała i szczelna
Jaksa napisał(a):Objawy były jak z pompy... To bardzo dobrze , masz parę złotych w kieszeni.olewy napisał(a):Na szczęście pompa wodna jest cała i szczelna
Musze tylko powymieniać węże od pompy wodnej do pompy wtryskowej oraz dla pewności od pompy wtryskowej do termostatu i będzie jak dawniej madzia chodziła bez żadnych wycieków

Jaksa napisał(a):Objawy były jak z pompy... To bardzo dobrze , masz parę złotych w kieszeni.olewy napisał(a):Na szczęście pompa wodna jest cała i szczelna
Przez weekend pojezdziłem moją madzią po miescie i okazało się, że mały wyciek płynu chłodzącego jest z okolic pompy wtrsykowej (najprawdopodobniej jeden z węzy jest uszkodzony) Podejrzany jest tez waz łaczący pompe wodną z chłodnicą, bo jest spuchnięty przy mocowaniu do pompy wodnej. Mam nadzieje, ze wymiana wezy wystarczy aby moja madzia nie przeciekała
1, 2